Més de 120 empreses participen en el Fòrum d'Ocupació i Emprenedoria e2 en la UPV

Ribó ha destacat el tancament de 2018 amb un descens de l’atur juvenil a València del 42% en 2015 al 26%

Més de 120 empreses participen en el Fòrum d'Ocupació i Emprenedoria e2 en la UPV
10/04/2019 -

Més de 120 empreses i institucions patrocinadores, i més de 90 activitats relacionades amb l’ocupació, amb l’emprenedoria i amb la internacionalització constitueixen l’oferta del Fòrum e2 2019 que ha organitzat la Universitat Politècnica de València. L’alcalde de València, Joan Ribó, ha visitat hui esta fira de l’ocupació i ha destacat “la preocupació de l’Ajuntament per fomentar l’ocupació en la ciutat de València, sobretot entre els sectors més castigats per l’atur, com són els joves, els majors de 55 i els parats de llarga durada. Per això al llarg d’estos anys s’han desenvolupat moltes actuacions per a dinamitzar el mercat laboral en tots els barris”.

El Fòrum e2 d’Ocupació i Emprenedoria 2019 se celebra en les instal·lacions universitàries durant la jornada de hui i matí. Entre els llocs que ha visitat el primer edil, està de València Activa, l’eina municipal encarregada de de impulsar i coordinar les polítiques d’ocupació i desenvolupament econòmic local a la ciutat de València, que compta amb la participació dels principals agents econòmics i socials. L’alcalde ha recorregut les diferents parades del Fòrum, juntament amb el delegat del Govern a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, i el rector de la Politècnica, Francisco Mora. En el recorregut també ha estat present la regidora de Desenvolupament Econòmic, Sandra Gómez.

A preguntes dels periodistes, l’alcalde ha destacat la importància principal que té l’ocupació, tant per a les administracions com per a la ciutadania, tal com reflectix l’últim estudi del CIS. Joan Ribó ha assenyalat l’oportunitat que tenen les i els estudiants universitaris de «veure i analitzar les possibilitats d’ocupació en contacte directe amb més de 120 empreses, en una de les exposicions més grans, per no dir la major de tota Espanya».

Durant la seua visita a la fira, l’alcalde ha destacat la responsabilitat de les administracions públiques en el foment de l’ocupació, especialment de l’ocupació juvenil, i ha recordat la bona evolució de les dades oficials, «que reflectixen un descens des del 42% de fa a penes quatre anys al 26% de finals de l’any passat, i que ha seguit en progressió descendent». «Sens dubte queda molt per fer i tot el que fem en este sentit és bo», ha assegurat Ribó, i ha recordat les polítiques municipals en esta direcció, que han permés la contractació de diversos centenars de joves amb suport de fons europeus, o els programes de promoció laboral per a persones majors de 55 anys, entre d’altres».

Per això, Ribó ha conclòs agraint «l’esforç que fa la Universitat Politècnica, una de les grans universitats espanyoles que treballen en aquesta mateixa direcció».

El Fòrum e² és un lloc de trobada entre empreses, estudiants i titulats que busquen una oportunitat laboral, un canvi d’ocupació i orientació que millore la seua carrera professional. A més, s’ha donat espai a les 123 empreses participants perquè puguen donar-se a conéixer davant la comunitat universitària. I també es preveu realitzar en este context la presentació internacional de la xarxa Eures d’Àustria, Bèlgica, Txèquia, Espanya, Dinamarca, Eslovènia i Suècia.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

9 + 15 =

sagunt a escena 2019
Festes Torrent 2019