25n
25N
25N

Foroinvest tanca amb un espectacular rècord de visites

Foroinvest tanca amb un espectacular rècord de visites
09/03/2017 -

Forinvest, el major espai de networking financer-empresarial del país, tanca avui la seua desena edició en Fira València en un ambient d’optimisme respecte al futur econòmic i amb dades excel·lents respecte a visitants. Així, segons explica el conseller d´Hisenda i Model Econòmic i president de Forinvest, Vicent Soler, “en aquesta desena edició hem tingut un rècord d’expositors, amb 119 signatures, i tot apunta, mancant el balanç definitiu, al fet que anem a tenir també un rècord de visitants superant els 6.400 visitants registrats l’any passat”.

Forinvest ha comptat amb la participació total d’uns 240 ponents en els seus diferents fòrums de debat i una activitat frenètica tant en el pavelló, on es mostrava l’oferta comercial, com en les múltiples sales de reunions i conferències del Centre d’Esdeveniments de Fira València.

El dia d’avui ha començat amb una anàlisi de les perspectives econòmiques per a enguany en una taula que ha comptat amb la col·laboració del Confidencial i en la qual han participat destacats experts del sector. La Directora d’Economia Espanyola i Anàlisi Sectorial de Bankia Estudis, Nuria Bustamente, ha afirmat en la seua intervenció que Espanya està en un cicle expansiu, encara que “encara ha de véncer dèficits en matèria energètica i d’ocupació”. Des d’una altra perspectiva, Joaquín Maldonado de Banc Mediolanum, ha sigut contundent: “hi ha motius per a ser optimistes enguany”, mentre el Degà de la Facultat Econòmiques de la Universitat de València, José Manuel Pastor, malgrat coincidir en el major optimisme, ha volgut remarcar la “necessària reforma educativa que incremente la formació en els llocs de treball i la creació d’incentius per a reduir la temporalitat”.

El Brexit i els seus efectes
El Brexit i les conseqüències que té per a l’economia dels països de la UE i l’economia valenciana han sigut també objecte de debat en el Forum Forinvest. En una multitudinària jornada s’ha posat de manifest que a pesar que a nivell macroeconòmic els principals índexs han reflectit magnituds negatives, a efectes pràctics l’economia britànica s’està comportant “millor de l’esperat”.

Des del plànol més institucional, tant la Secretària Autonòmica d’Hisenda de la Generalitat Valenciana, Clara Ferrando, com el president de la Cambra de comerç de València, José Vicente Morata, han llançat un missatge de confiança i tranquil·litat tant als inversors britànics com als residents i turistes. En aquest sentit, han remarcat la fortalesa de les empreses valencianes en les seues exportacions a Regne Unit i el clima d’estabilitat que s’ofereix tant a Espanya com a la Comunitat Valenciana.

Per la seua banda, Sara Vicent, Analista d’Informació de Crèdit Solunion, ha apuntat que el PIB britànic havia resistit el primer xoc i que fins i tot per a 2017 es preveu un creixement superior al punt. Per a aquesta especialista, existirien oportunitats per a les empreses espanyoles que importen béns des del Regne Unit per la feblesa de la pròpia lliura.

Per la seua banda, el Director de Clients de Tresoreria del Banc Sabadell, Juan Manuel Autero, ha assenyalat que un dels majors riscos es va a produir per la forta fluctuació de la divisa britànica i la necessitat de contractar productes que cobrisquen aquests riscos. Malgrat açò, ha animat a les empreses espanyoles a seguir exportant els seus productes en preus corrents en lliures.

Finalment, el responsable de la secció polític-econòmica de l’Ambaixada Britànica a Espanya, el professor Bill Murray, ha destacat que el Regne Unit ha resistit “i fins i tot sorprés” per la reacció de la seua economia al procés de Brexit. Segons ha assenyalat, en l’últim trimestre de 2016 el PIB va créixer un 5% i que per a 2018 les previsions són de creixement del 2%, que el dèficit públic s’ha situat per sota del 3% el que ha permés al Govern invertir “en l’economia productiva i en la millora laboral”, la qual cosa va a repercutir en una estabilitat econòmica que “va a permetre que Regne Unit puga seguir important”, la qual cosa beneficiaria a les empreses espanyoles que van a seguir venent els seus productes a aquest país.

Nova eina en línia del IVF
Per la seua banda, el conseller d´Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, i el director general de l’Institut Valencià de Finances (IVF), Manuel Illueca, han presentat en el marc de Forinvest la seua nova eina en línia, “fàcil, amable i eficaç” per a posar a l’abast dels ciutadans tots els serveis que ofereix el IVF. Illueca, durant l’acte, ha detallat algunes de les noves línies de crèdit de l’institut, entre elles una nova una línia “cultural”, amb la col·laboració de la SGR.

En el Fòrum Emprenedors i Inversió, la jornada d’avui ha sigut inaugurada pel Secretari Autonòmic d´Ocupació i Director General del Servef, Enric Nomdedéu, qui ha destacat a Forinvest com a “fòrum referent de emprenedoria i experiències empresarials i financeres”. Nomdedéu ha subratllat que l’activitat emprenedora contribueix de forma decidida al creixement econòmic i a la creació d’ocupació, “per la qual cosa constitueix una prioritat per al Govern valencià”. Sobre aquest tema, ha detallat alguns dels serveis de suport que la Conselleria té en marxa per a nous projectes empresarials.

La potencial de la indústria de l’esport
Durant l’esmorzar de treball del Forum Forinvest, la General Manager del Global Sports Innovation Center de Microsoft, Iris Còrdova, ha destacat el potencial de negoci existent entorn de la indústria de l’esport i el paper de la innovació i la tecnologia en aqueix àmbit. “La tecnologia no va a canviar el món de l’esport, ja ho està canviant”, ha assegurat.

Còrdova ha aportat algunes xifres claus per a entendre el potencial en aquest segment, com el fet que només 7 jugadors del Reial Madrid tinguen 335 milions de seguidors en les principals xarxes socials. A més ha augurat un fugaç creixement dels i-sports.

El Global Sports Innovation Center forma part del projecte d’excel·lència de Microsoft, al costat de més de 100 centres d’innovació a tot el món, i és l’únic especialitzat en l’esport. El seu responsable ha avançat que està treballant “en un projecte molt interessant a València”, encara que no ha volgut desvelar més detalls.

Pròxim repte de Forinvest: ser referència a Europa
Forinvest conclourà avui amb la ponència de clausura del conegut trader Josef Ajram, que posarà el fermall d’or a una edició en la qual el balanç no pot ser més positiu. Per al conseller Vicent Soler, al seu torn president de Forinvest: “Hem consolidat definitivament la fira per al mercat financer espanyol i el repte és obrir-nos al món financer europeu, començant pels grans actors i referents en l’àmbit monetari i financer, com són el Banc Central Europeu o el Banc Europeu d’Inversions. Esta és una meta necessària per als pròxims anys per als quals constatem amb molta alegria que l’esdeveniment a nivell espanyol està més que consolidat”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

6 + 7 =