25n
25N
25N

El Fòrum d'associacions Saludem-nos Sueca participa en una trobada online amb professionals de la sanitat

El Fòrum d'associacions Saludem-nos Sueca participa en una trobada online amb professionals de la sanitat
26/01/2021 -

Representants de les associacions i col·lectius que formen part del Fòrum a nivell local Saludem-nos Sueca van participar ahir a la vesprada, junt amb la regidora de Sanitat, Estefanía Requeni, i professionals de la direcció d’Atenció Primària de la Ribera i del Centre de Salut de Sueca, en una trobada online amb la finalitat de reflexionar sobre en quina situació ens trobem en aquests moments i com hem arribat fins ací, respecte a la pandèmia, i quines accions poden emprendre com a portaveus de sectors amplis de la societat, en col·laboració amb el personal sanitari, per a tractar de millorar la situació a la nostra ciutat. Els professionals sanitaris que van participar van ser: Carlos Herrero, director d’Infermeria d’Atenció Primària de l’Hospital de la Ribera; José Manuel Soler, director Mèdic d’Atenció Primària de l’Hospital de la Ribera; Joan Paredes, subdirector Mèdic d’Atenció Primària de l’Hospital de la Ribera; José Ribera, coordinador d’Infermeria del Centre de Salut de Sueca; i Rebeca Rubio, infermera del Centre de Salut de Sueca.

“És una gran sort poder comptar en aquesta trobada amb la col·laboració d’aquests professionals del Departament de Salut de la Ribera i del nostre Centre de Salut, pese al desbordament que estan patint, perquè ens traslladen de primera mà la situació real que s’està vivint en els centres sanitaris i com podem col·laborar entre tots a fi que la societat, la ciutadania, entenga el paper fonamental que té en la millora de la situació”, ha explicat la regidora de Sanitat, Estefanía Requeni. Des del Fòrum assenyalen “el beneficiós de poder mantenir aquesta trobada directa amb professionals per a reflexionar sobre què podem fer, quin ha de ser el nostre rol com a associacions que representem a sectors amplis de la societat suecana, per què està passant aquesta situació i com podem transformar l’angoixa que provoquen tots els missatges que rebem en accions que aporten informació veraç i calma a la ciutadania”.

Per als professionals de la direcció d’Atenció Primària de la Ribera, aquestes trobades resulten molt positives perquè traslladen als agents socials, que actuaran com a portaveus, la informació correcta i les pautes a seguir per a un millor comportament i una millora de la situació. Per això, consideren que seria un encert que aquest tipus de Fòrum com el de Sueca existira en altres municipis de la Ribera.

Després de realitzar una valoració de la situació de la Covid-19 a Sueca, les xifres de la qual han anat quasi sempre per davall de la mitjana fins que va arribar el pont de desembre i van començar a ser preocupants, els professionals sanitaris van destacar la importància de mantenir sovint aquest tipus de reunions per a explicar bé els conceptes entorn de la malaltia i aconseguir que la comunitat s’implique més, i siga una amplificadora i defensora dels comportaments a seguir a través d’una transmissió en horitzontal de la informació.

Així mateix, els professionals de la Sanitat van explicar que la situació és extremadament greu en els centres sanitaris; que es fa necessària una reflexió sobre què està passant i per què, i sobre la nostra capacitat individual per a parar tot açò. Van remarcar la importància del concepte d’agermanament, de treballar junts, de transmetre una informació veraç, evitant les faules, perquè arribe a tota la ciutadania. També veuen vital la responsabilitat individual, els autoconfinaments i el seguiment de les pautes del personal sanitari en cada cas concret.

Per la seua banda, els representants de les associacions del Fòrum Saludem-nos Sueca van poder transmetre els seus dubtes i preguntes als professionals sanitaris referents a diversos temes, com la possibilitat de realitzar les proves PCR en altres llocs de la ciutat, les al·lèrgies que pot provocar la vacuna, la necessitat d’un altre hospital a la comarca, i l’atenció Primària que s’està prestant en aquest moment, així com l’atenció a malalts amb altres patologies greus. Els professionals de la salut van respondre una a una totes les qüestions plantejades, explicant que s’està treballant aprofitant i optimitzant al màxim tots els recursos humans i materials a l’abast, malgrat la situació tan extrema que està vivint el personal sanitari, i van fer una crida al rol tan important que tenen les associacions i la ciutadania en general.

Després de la reunió, valorada molt positivament, s’ha acordat mantenir sessions periòdiques cada 3 o 4 setmanes per a abordar la informació, però, sobretot, per a concretar tots junts quines accions es podrien dur a terme a fi d’aplanar la corba i millorar la situació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + divuit =