Formen a 94 professionals en la nova renda valenciana d'inclusió per a dones víctimes de violència de gènere

Guardar

secretario-Inclusion-Social-Alberto-Ibanez
secretario-Inclusion-Social-Alberto-Ibanez

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha format en les últimes setmanes a 94 professionals de diferents centres de dones per a instruir-los sobre la nova modalitat de renda valenciana d'inclusió, la complementària d'ingressos per prestacions, de la qual es poden beneficiar les dones víctimes de violència de gènere.

L'activitat formativa ha sigut organitzada per a informar i formar sobre aquesta nova modalitat de prestació, que va entrar en vigor el mes d'abril passat, per a les perceptores de rendes actives d'inserció en els casos de violència de gènere o violència intrafamiliar.

El secretari autonòmic d'Igualtat i Diversitat, Alberto Ibáñez, ha explicat que en la formació han participat professionals dels centres dona, centres dona rural, centres residencials, les direccions territorials i punts Labora, per a "assegurar una efectiva coordinació i donar una orientació i suport adequats perquè les dones víctimes puguen aconseguir una vida independent".

En les tres sessions específiques celebrades entre maig i juny la Conselleria ha facilitat formació tècnica i personalitzada en exclusiva per al personal, sobre aspectes concrets i procediments per a l'execució i posada en marxa de la nova modalitat de prestació.

El secretari autonòmic ha detallat que la renda complementària d'ingressos per prestacions, és una de les quatre modalitats contemplada en la renda valenciana d'inclusió i que, en aquest cas, reconeix una prestació econòmica periòdica que complemente altres prestacions amb unes quanties més baixes.

Ibáñez ha recordat que la llei de la renda valenciana d'inclusió contempla diverses modalitats de prestacions econòmiques "en funció de la situació de vulnerabilitat econòmica, social o laboral de la persona i la seua unitat de convivència", i que estan entrant en vigor de forma escalonada, des de la seua aprovació en 2017.

Poden sol·licitar la prestació complementària d'ingressos per prestacions les persones que siguen beneficiàries de pensions no contributives per jubilació o invalidesa, excepte si té complement de tercera persona al seu càrrec o està compatibilitzada amb el treball; les pensions del Fons d'Assistència Social i la renda activa d'inserció per violència de gènere i intrafamiliar, excepte si està compatibilitzada amb el treball.

Quanties

Els ingressos de la persona perceptora d'alguna de les prestacions que es poden complementar no han de superar les quanties anuals, sense comptar la pròpia prestació ni altres ajudes socials com la dependència, de 1.919,80 euros en el cas de la prestació no contributiva, de 2.097,04 euros en les vinculades al Fons d'Assistència Social i de 2.396,76 euros en la renda d'inserció.

La quantia de la prestació, que se suma a les ja percebudes o les complementa, s'establirà tenint en compte a la persona titular i a totes les persones de la seua unitat de convivència, mitjançant el còmput del conjunt de recursos, econòmics i patrimonials, tant del sol·licitant com de les altres persones.

La quantia mensual de la prestació per a complementar les ja percebudes vindrà determinada per la diferència entre la quantia màxima de la renda valenciana d'inclusió per a aquesta modalitat i els recursos econòmics disponibles de la unitat de convivència.

Respecte a la quantia a percebre, en el cas de les rendes actives d'inserció per violència de gènere sumant la complementària serà de 680 euros en el cas d'un membre que s'incrementarà fins a 990 euros en el cas de sis membres.

Així mateix, aquestes dones pot percebre complement d'un 25 per cent per despeses de lloguer o d'hipoteca, o d'un 10 per cent de complement per despeses energètiques. Aquesta aportació no és possible en els altres dos casos perquè existeix una limitació estatal que ho impedeix.

Destacats