25n
25N
25N

Torna el programa de formació València Activa Expressa

@valenciaactiva

Torna el programa de formació València Activa Expressa
18/11/2019 -

L’Ajuntament de València, a través de València Activa, llançarà València Activa Expressa, un programa de formació dirigit a 1745 valencians i valencianes, amb 100 cursos de competències professionals i tècniques per a millorar la seua ocupabilitat. Com a novetat, aquesta edició de València Activa Expressa inclou 90 places dirigides a persones desocupades de més 55 anys i 530 dirigides a dones per a combatre la bretxa de gènere.

Així ho ha anunciat la regidora de l’Àrea de Desenvolupament Innovador i dels Sectors Econòmics i Ocupació, Pilar Bernabé, que ha explicat que «Amb aquest programa formatiu, al qual destinem 420.838 euros, volem que tots els valencians i valencianes puguen tenir la seua oportunitat, especialment aquells grups que més el necessiten, per això posarem en marxa aquesta formació clarament orientada a les necessitats del mercat laboral».

PROGRAMA GENÈRIC I PER A COL·LECTIUS ESPECÍFICS

En aquesta edició, el programa València Activa Expressa es divideix en tres blocs: un genèric, del qual es beneficiaran 1125 persones; un altre dirigit a 90 persones majors de 55 anys i un altre destinat a 530 dones.

En el bloc genèric es troben cursos de competències professionals tècniques (manipulació d’aliments, aparadorisme, carretó elevador, plataforma elevadora mòbil); de competències digitals (iniciació a la informàtica i internet, informàtica Office nivell bàsic, informàtica Office nivell mitjà i informàtica Office nivell superior); i de competències lingüístiques (anglés general, anglés intensiu, valencià, iniciació al xinés, iniciació a l’alemany).

En el cas de la formació dirigida a majors de 55 anys, emmarcada en el programa Oportunitats +55, es troben els cursos de superació de la bretxa digital i anglés. “Des de l’Ajuntament de València tenim una sensibilitat especial pel grup de persones desocupades de més de 55 anys, volem que puguen incorporar-se al mercat laboral al més aviat possible i una de les millors vies és la formació, per això llancem aquests cursos, amb la intenció que puguen superar la bretxa tecnològica i idiomàtica”, ha recordat Bernabé.
Per la seua part, la formació específica destinada a 530 dones, que s’integra en la plataforma Treballem Iguals, inclou formació tecnològica, anglés comercial, o cursos per a obtenir el graduat en ESO.

En aquest sentit, la regidora ha reiterat el seu compromís per continuar implantant serveis i programes per a “acabar amb la desigualtat entre homes i dones en el mercat laboral, trencar el sostre de cristall, acabar amb el sòl enganxós i frenar la bretxa digital”.

Convé destacar que aquesta formació apareixerà en 2020 en la plataforma de l’Agència d’Ocupació de València Activa, sent requisits bàsics per a accedir estar en situació de desocupació i estar empadronat/a a València. Aquelles persones que estiguen interessades poden inscriure’s a València Activa i indicar les seues preferències de formació si així ho desitgen, abans que s’obri el període d’inscripció.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

disset − dos =

caixaontinyent
paterna