25n
25N
25N

Formació a treballadors i cossos de seguretat per a combatre la violència de gènere

La Prefectura de Policia Local de Puçol acull quatre jornades per a formar als treballadors sobre la violència de gènere

Formació a treballadors i cossos de seguretat per a combatre la violència de gènere
07/05/2019 -

Durant quatre dijous, començant pel 25 d’abril, la Prefectura de Policia Local de Puçol acull unes jornades destinades a formar a funcionaris i treballadors municipals, a més de cossos de seguretat (Policia Local i Guàrdia Civil) i components de la Mesa Contra la Violència de Gènere. L’objectiu és treballar tots amb els mateixos paràmetres, ja que des de gener d’enguany, amb el Pacte Contra la Violència de Gènere aprovat pel Govern d’Espanya, el treball diari es realitza des dels ajuntaments.

El desafiament imprescindible és el títol d’aquestes jornades que aborden una intervenció multidisciplinària sobre la violència de gènere, en les quals es formen simultàniament treballadors municipals i cossos de seguretat. Atenció integral a les víctimes en els tres aspectes: psicològic, social i policial.

La psicòloga-terapeuta de família Esperanza García Cuenca va ser l’encarregada d’impartir la primera sessió, el dijous 25 d’abril a la sala de reunions de la Prefectura de Policia Local. En ella es va ocupar de temes com: aspectes psicològics de les víctimes i els seus fills, què li passa a una dona que és víctima de la violència de gènere?, sentiment de culpa, por, vergonya… i com treballar amb aqueixa dona perquè comence a viure la seua pròpia vida.

Les següents sessions estan a càrrec d’Estefanía Navarrete Ibáñez, comissària cap de Russafa, serà l’encarregada d’explicar l’aspecte policial: com es protegeix a una víctima, la seua relació amb els jutjats, prendre mesures en cas que no es complisca una ordre d’allunyament…

I la doctora Encarna Canet Benavent, treballadora social, és l’encarregada d’explicar les mesures socials que les diferents administracions públiques posen a la disposició de les víctimes i els seus fills.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

set − sis =

Informacion coronavirus
Informacion coronavirus