caixa popular

Formació del personal municipal per a adaptar-se a la nova llei de contractes

Formació del personal municipal per a adaptar-se a la nova llei de contractes
13/02/2018 -

El regidor de Govern Interior, Sergi Campillo, ha presentat l’acte d’obertura del curs ‘Nova Llei de Contractes del Sector Públic’, organitzat pel Servici de Formació, Avaluació i Carrera de l’Ajuntament. Més de 370 persones s’han apuntat a aquest curs que fa un resum de la nova llei de Contractes del Sector Públic que entrarà en vigor el pròxim 9 de març, de forma que “l’Ajuntament s’avança i realitza accions per adaptar-se ràpidament i eficientment a la nova llei, que, entre d’altres, donarà major difusió i transparència a tots els procediments de contractació que el consistori licite”, ha dit Campillo.

El curs dóna eines formatives a tot el personal municipal davant el canvi normatiu que està a prop de començar. La nova llei implementa novetats importants per a l’Ajuntament com és la licitació electrònica a partir del 9 de març. Una mesura que es durà a terme des del Servici de Contractació en col·laboració amb el Servici de Tecnologies de la Informació i la Comunicació (SERTiC). Hui dia ja s’estan realitzant proves, i pròximament la licitació per als contractes municipals serà totalment telemàtica i no amb sobre físic, com fins ara.

“Aquesta mesura suposarà un impuls a la contractació pública electrònica en el marc de l’estratègia de València de ser un referent europeu en ciutats intel·ligents i per a facilitar la presentació d’ofertes a les empreses, també redobla la transparència del procediment”, ha declarat Campillo, que ha afegit que “per al Govern de Joan Ribó la transparència i la qualitat en els contractes del sector públic són claus i per això ja hem realitzat la migració a la plataforma de contractació del sector públic. El servici de contractació ha estat treballant durant molts mesos en la posada a punt de la migració a la plataforma i ara ja és una realitat”.

“D’aquesta manera facilitem la visualització de tota la informació contractual a tot el món que vulga estudiar-la. Des de la nostra web, en cada contracte hi haurà un enllaç a la informació d’aquest contracte a la plataforma”, ha declarat Campillo.

APOSTA PER LA FORMACIÓ DEL PERSONAL

La contractació pública és una de les eines més importants en el disseny de polítiques públiques, ja que a través d’aquesta es poden introduir clàusules de tipus social, mediambiental, laboral o d’inclusió de personal amb diversitat funcional en els diferents contractes que ixen a licitació. “Des de les institucions podem i hem d’actuar perquè els recursos públics que s’usen en la contractació tinguen un retorn social, que tinguen com a objectiu el bé comú. I per a això, aquesta nova llei és fonamental perquè ens dóna eines al respecte”, ha destacat Campillo en la seua intervenció de benvinguda en el curs de formació, qui ha afegit que “de fet, l’Ajuntament ja va aprovar una instrucció de clàusules socials, mediambientals, d’igualtat, ètiques i lingüístiques que han permés, per exemple, poder tindre café de comerç just en les nostres màquines als edificis municipals o introduir el reciclatge en el contracte de neteja d’edificis municipals”.

El regidor Campillo ha assegurat que “des de la Regidoria apostem decididament per la formació dels nostres tècnics municipals i per això realitzem aquest curs. I és que la nova llei faculta a l’Ajuntament per a fer una contractació pública responsable amb clàusules mediambientals, laborals, socials, ètiques …, i cal que els nostres treballadors i treballadores sàpiguen com implementar aquests importants aspectes als contractes municipals a partir d’ara”.

El curs de formació de la nova llei de contractes del sector públic ha comptat amb les ponències de personal especialitzat de l’Ajuntament, així com de persones de reconegut prestigi en l’àmbit de la contractació pública i del procediment administratiu. Té lloc al Centre Cultural i Esportiu de la Petxina i es desenvoluparà en dos dies, el 13 i el 19 de febrer.

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

11 − 4 =

mancomunidad horta sud
sempre teua
exposicion caps tallats
exposicion caps tallats
Semana mobilidad Valencia 2018
decidim vlc
Decidim VLC