25n
Orgull
Orgull

Forenses dictaminen que els xiquets assassinats a Godella van morir després d'impactes repetitius i amb tremenda violència

Forenses dictaminen que els xiquets assassinats a Godella van morir després d'impactes repetitius i amb tremenda violència
04/06/2021 -

Forenses que van practicar l’autòpsia als dos xiquets assassinats presumptament pels seus pares en un ritual en una casa de camp de Godella (València) han dictaminat que els menors van morir després d’impactes “repetitius” i amb una “tremenda violència”.

En la cinquena sessió del judici que se segueix en l’Audiència Provincial de València contra Gabriel i María, els pares acusats d’assassinar als seus dos fills Amiel, de tres anys i mig, i Ixchel, de tot just sis mesos, han declarat els quatre forenses de l’Institut de medicina legal de València (IMLV) encarregats d’elaborar les autòpsies i l’informe d’Hispatologia.

En concret, respecte a Amiel, un dels forenses ha explicat que va morir després d’haver rebut nombrosos colps amb “una tremenda violència”, encara que no es pot determinar si van intervenir una o més persones en tractar-se la víctima d’un xiquet. “Un adult es bastaria”, ha indicat.

El forense ha explicat que la mort d’Amiel es va produir entre les 22 i les 4 hores del 14 març per un sever traumatisme cranioencefàlic sense haver trobat símptomes d’ofegament ni lesions de defensa i lluita “com era d’esperar en ser un xiquet de tres anys”. “Aquestes lesions podrien haver sigut compatibles amb la caiguda d’un cinqué pis, però no és el cas”, ha assenyalat.

Així, ha assenyalat que l’autòpsia mostra que el xicotet estava cobert de terra pegada que podria ser conseqüència que el cos estava humit, i que al cap presentava nou grups de lesions de tipus contusió, que són conseqüència de quan un element colpeja a la víctima o bé la víctima és colpejada contra un element, en aquest cas “molt probablement” agafant-li dels braços i colpejant-li contra el sòl.

“Se li va agafar, al principi no té per què ser violentament perquè si era de la seua confiança no li tenia por, però després se li va colpejar violentament contra una superfície com aquesta –-en referència a la vora la piscina on es van trobar taques xicotetes de sang– i va arrossegar el cos durant un espai no massa llarg”, ha il·lustrat.

De fet, s’ha referit a la “tremenda violència” dels colps que li van arribar a provocar una fractura del crani. Així mateix, presentava blaus i hematomes pel cos que apunten al fet que el xicotet havia sigut agarrat, pressionat i arrossegat contra una superfície rugosa. Totes aquestes lesions es van produir en un curt espai de temps que van provocar la mort en uns cinc minuts. Així mateix, en la cerca de tòxics, només es va trobar la presència de cafeïna, però no es van trobar drogues sedants.

LA XIQUETA

Per part seua, el crani d’Ixchel, de tot just sis mesos, presentava una “destrossa evident” amb “parts reduïdes a pasta” provocades per unes “lesions de tal intensitat que li van provocar la mort instantània”. Així, s’han trobat lesions múltiples en el crani, sense ferida profundes, provocades per diversos impactes “molt repetitius i pròxims en el temps” realitzats amb “una energia important”.

De la mateixa manera, des del pla forense no es pot determinar si en les morts, dada la grandària de les víctimes, va intervenir una o dues persones. Pot ser que les morts foren resultat d’una mateixa persona, que cada adult matara a un menor, o que dos adults intervingueren en cada mort.

Per contra, han assenyalat que amb ella, a diferència del seu germà, sí que és probable que li l’haja agafada pels peus i colpejada amb un objecte que poguera ser una teula i per “la neteja de les vores de la pell”, la qual cosa indica que va ser contra una superfície “més llisa, corba i menys rugosa que la vora de la piscina”, encara que no pot descartar-se per complet que la colpejaren contra aquesta superfície.

En eixe sentit, han explicat que s’han trobat ferides contuses provocades amb alguna cosa que tinguera una vora que, en aquest cas sí que podria ser per un pal, i altres compatibles amb una superfície contundent plana i llisa. Així mateix, presentava erosions provocades per fricció contra una superfície rugosa i altres contra una superfície roma.

La majoria de ferides es concentraven al cap i tampoc s’han trobat lesions compatibles ni amb asfíxia ni ofegament i, igual que el seu germà, l’hora de la mort es produeix entre les 22 hores del dia 13 i les 4 hores del dia 14. L’informe tòxic tampoc ha detectat substàncies rellevants.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

12 − dos =