25n
25N
25N

Ford retallarà 7.000 ocupacions a tot el món per a finals d'agost

La companyia estudia el possible impacte que tindria aquesta mesura en la seua plantilla a Espanya

Ford retallarà 7.000 ocupacions a tot el món per a finals d'agost
20/05/2019 -

La firma automobilística nord-americana Ford eliminarà al voltant del 10% de la seua força laboral a tot el món, uns 7.000 llocs de treball, per a finals d’agost, com a part del seu pla de reestructuració.

El president de la companyia, Jim Hackett, ha assegurat en un correu electrònic enviat als treballadors que la retallada d’ocupació inclou tant baixes voluntàries com acomiadaments. Prop de 2.300 persones estarien afectades als Estats Units (EUA), segons un portaveu de l’empresa.

Hackett ha detallat que Ford prescindirà de prop del 20% dels alts directius, en un moviment que també pretén reduir la burocràcia de l’empresa i accelerar la presa de decisions.

“Per a tindre èxit en la nostra indústria competitiva, i posicionar Ford per a guanyar en un futur que canvia ràpidament, hem de reduir la burocràcia, capacitar als gerents, accelerar la presa de decisions, concentrar-nos en el treball més valuós i reduir els costos”, ha apuntat Hackett en el correu electrònic.

La notificació als empleats afectats per aquesta mesura de la firma de l’oval a Amèrica del Nord començarà aquest dimarts. Després, Ford continuarà amb el seu pla de reestructuració a Europa (on aspira a obtindre en el llarg termini un marge operatiu del 6%), la Xina, Sud-amèrica i altres mercats internacionals.

A Espanya, Ford compta amb una factoria situada a Almussafes (València), en la qual treballen 8.000 persones. Ford ja va avançar a l’octubre de l’any passat “decisions dures” a Europa per a buscar la rendibilitat, que implicarien la reducció de costos en tots els àmbits i la retallada de plantilla.

El director de Fabricació de Ford Espanya, Dionisio Campos, va concretar al desembre que els reajustaments a Almussafes encara no havien sigut definits.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

setze − catorze =