Ford assemblarà vehicles elèctrics a Almussafes a partir de setembre de 2020

Es tracta de les primeres instal·lacions de muntatge de bateries d’un fabricant d’automòbils a Espanya i crearà uns 100 ocupacions

Ford assemblarà vehicles elèctrics a Almussafes a partir de setembre de 2020
05/06/2019 -

La firma automobilística estatunidenca Ford ha confirmat aquest dimecres els seus plans per a crear unes instal·lacions de muntatge de bateries per a vehicles electrificats en la seua factoria d’Almussafes.

Segons ha informat la companyia en un comunicat, s’espera que el muntatge de les bateries en la instal·lació valenciana comence el setembre de 2020, i que les bateries s’instal·len en les versions híbrida i híbrida mixta del nou Kuga.

Almussafes és l’única planta de producció europea de Ford que acollirà totes les versions de la nova generació del Kuga, que eixirà a la venda a la fi d’enguany.

“Aquesta és una nova i important oportunitat per a la nostra planta d’Almussafes. Situar el muntatge de bateries al costat de les línies de producció on es construiran els nous Kuga Plug-In Hybrid i Kuga Hybrid optimitza les nostres inversions i l’eficiència de fabricació”, ha assenyalat el director de Fabricació de Ford España, Dionisio Campos.

El president del comité d’empresa de València, Carlos Faubel, ha valorat de manera “molt positiva” l’aposta de la companyia nord-americana per la planta valenciana, encara que ha advertit que la decisió “no és aliena” al pla de reestructuració que Ford està dut a terme a Europa.

En declaracions a Europa Press, ha xifrat en al voltant d’un centenar les ocupacions que poden crear-se amb la posada en marxa de la nova instal·lació per a l’assemblatge de bateries.

“Haurem de barallar perquè siga gent de Ford. És una bona notícia perquè apunta cap a futur. Tal com està la situació del sector de l’automòbil en general rebem aquesta aposta de la companyia de manera molt positiva”, ha subratllat.

El comité d’empresa ha sigut convocat aquest dijous a les 15.00 hores per la direcció de Ford per a abordar els plans de producció de la planta.

PLA DE REESTRUCTURACIÓ

Ford eliminarà al voltant del 10% de la seua força laboral a tot el món, unes 7.000 ocupacions, per a finals d’agost, com a part del seu pla de reestructuració, mitjançant baixes voluntàries i acomiadaments.

A Espanya, la signatura de l’oval empra a unes 8.000 persones. Campos va concretar al desembre que els reajustaments a Almussafes encara no havien sigut definits, mentre que fonts de Ford España consultades per Europa Press van explicar que la companyia està estudiant el possible impacte que podria tindre aquesta mesura sobre la seua plantilla a Espanya.

Aquestes fonts van destacar que la comunicació de Ford als Estats Units recull la seua intenció de retallar en un 10% la seua plantilla en oficines i que, de moment, no s’està parlant de llocs de treball vinculats amb la producció.

Així, van assenyalar que les accions orientades a reduir costos en el continent europeu concentraran els reajustaments de plantilla a Regne Unit i Alemanya, que és on la signatura té les seues seus regionals, més que a Espanya.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × 2 =

sagunt a escena 2019
turismo salou