25n
25N
25N

Ford Almussafes reprendrà l'activitat no abans del 4 de maig i ho farà progressivament i amb seguretat

Ford Almussafes reprendrà l'activitat no abans del 4 de maig i ho farà progressivament i amb seguretat
20/04/2020 -

La planta de Ford a Almussafes (València) mantindrà suspesa la producció tant de motors com de vehicles fins a almenys el 4 de maig de manera que l’activitat –paralitzada a causa de la pandèmia de Covid-19– no es reprendrà abans d’aqueixa data i ho farà “de la manera més segura”. Per a això, el dilluns 27 d’abril, direcció i comité d’empresa esperen signar el protocol de seguretat que permeta el retorn, que serà, a més, progressiu.

Des de Ford ha explicat que “donada la situació volàtil derivada de la Covid-19, s’ha decidit alinear la planta de València amb l’anunci prèviament realitzat per a la resta de plantes europees, és a dir, la suspensió de la producció tant de motors com de vehicles fins a almenys el 4 de maig”.

“Continuarem monitorant l’entorn diàriament i treballarem conjuntament com el Comité d’Empresa per a fer els preparatius necessaris per a tornar al treball de manera segura quan siga el moment adequat”, assenyala l’empresa en un comunicat.

Per part seua, el president del Comité d’Empresa i portaveu d’UGT en Ford Almussafes, Carlos Faubel, ha assenyalat a Europa Press, després de les reunions que s’havien convocat hui per a parlar del programa de producció i del’ERTO, que la previsió és començar a reprendre l’activitat a partir del 4 de maig, per al que serà necessari “fer-ho de la forma més segura i establir uns protocols que són més o menys comuns a tota la indústria de l’automòbil”.

També s’haurà d’establir quina és la fórmula per a traslladar tota la informació a la plantilla. Per a tot això, s’ha fixat dilluns que ve, 27 d’abril, com a data per a subscriure un protocol de seguretat.

Entre les mesures de prevenció que s’han posat sobre la taula figuren el repartiment de màscares, que seran d’ús obligatori en tota la factoria; kits per a desinfectar els llocs de treball; més neteja de totes les plantes; incrementar les rutes de bus i desinfectar els vehicles i prohibició d’ús de certs aparells d’utilització comuna. Diversos sindicats han proposat sumar altres accions, com augmentar les pauses.

NOU ERTO

A més, com la volta haurà de produir-se de manera progressiva, s’obrirà en aqueixa mateixa jornada una taula de negociació en la qual s’abordarà un nou expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) que, segons la normativa estatal, caldrà veure si es planteja per força major o per causes organitzatives, ha dit Faubel.

Per part seua, CCOO ha informat que l’empresa ha traslladat que l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) d’extinció que estava damunt de la taula es prorrogarà fins al 31 de maig i la direcció “anirà monitorant com evoluciona la situació”.

A més, ha assenyalat que, una vegada s’alce l’Estat d’Alarma, s’haurà de negociar un possible nou ERTO, ja que la plantilla no es podrà incorporar alhora, perquè no hi haurà treball per a tots al principi i, a més, existeixen grups de risc que no es poden incorporar.

Amb l’objectiu de donar cobertura a aquests empleats, CCOO recalca que “no es posarà de perfil” i, si finalitza l’ERTO de força major i cal negociar un nou, estarà en la signatura buscant “la protecció i la seguretat dels treballadors perquè és una situació excepcional”.

Sobre la qüestió, STM Intersindical defensa que, de plantejar-se un nou ERTO, sempre que legalment siga possible han de mantindre’s les salvaguardes de l’actual per força major. És a dir, “no negociar un nou ERTO mentre puguem assegurar-nos les condicions que va aprovar el Govern estatal per als de força major, ja que, almenys, garanteix que no es consumeixen les prestacions per desocupació”. En tot cas, l’entitat posa de manifest la seua “major predisposició per a confluir i arribar a acords, hui més que mai”.

Des de CGT ha preguntat a la direcció de l’empresa quins seran els factors decisius per a posar la data exacta de l’arrencada productiva, i també ha proposat que fins que no finalitze l’Estat d’Alarma no vinga a treballar cap persona. Entre les reivindicacions d’aqueix sindicat, també figura flexibilitat en el sistema productiu, ja que la situació excepcional així ho requereix, ja que cal evitar les aglomeracions, que se solen donar en les pauses col·lectives, en l’arrencada de torn etc.

Els sindicats també han informat sobre la planta de Bodi 1, que no arrancarà el torn de nit i on s’aplicarà un canvi substancial de les condicions de treball passant a 90 persones de la nit al torn de demà. S’obrirà, tal com marca la Llei, un període de consultes per a negociar aquest canvi substancial. La primera reunió serà aquest dimarts a les 12.00 hores.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit + 12 =

museo prehistoria