25n
25N
25N

Ford Almussafes no cedeix a baixar les prejubilacions a 55 anys ni a mantenir el complement salarial al 85%

Les negociacions de l’ERO recullen que la multinacional accepta prejubilacions als 56 anys, però la proposta “no és suficient” per als sindicats

Ford Almussafes no cedeix a baixar les prejubilacions a 55 anys ni a mantenir el complement salarial al 85%
19/04/2021 -

Les negociacions sobre l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) en la planta de Ford Almussafes (València) continuen. En la cinquena reunió, celebrada aquest divendres, la direcció ha accedit a rebaixar les prejubilacions als nascuts en 1965 (56 anys), comprometent-se a pagar les cotitzacions a la Seguretat Social pel 100% de la Base Reguladora, durant huit anys, fins als 64 anys.

No obstant això, l’empresa es nega a rebaixar fins als 55 anys l’edat perquè els treballadors puguen prejubilar-se amb pla i insisteix a rebaixar al 80% el complement salarial fins a l’edat de jubilació real, quan en l’ERO de l’any passat (en el qual van sortir 350 persones), aquest complement va ser del 85%. Per al comité d’empresa aquesta oferta “no és suficient”, han informat a Europa Press fonts sindicals.

La nova proposta de la direcció arriba després que en l’anterior reunió s’obrís a rebaixar l’ERO que va plantejar per a 630 empleats de les plantes BAO (de fabricació de vehicles) entre 30 i 60 persones, depenent quants acullen al programa d’incapacitats -que es descomptarien de l’ERO- i de quants preferisquen sortir d’aquest programa per a optar per la prejubilació, sempre que complisquen els requisits.

També ha ofert augmentar la indemnització de les baixes incentivades per a garantir un any de salari a aquells que porten menys temps en la planta. Aquest divendres ha concretat la proposta: per als contractats en 2013 la indemnització seria de 45 dies per any treballat, per als de 2014 de 55 dies i per als de 2015 seria de 65 dies.

La direcció va motivar l’ERO, presentat el mes de març passat, en la caiguda de la demanda europea i sobretot de la venda de models com el S-Max, el Galaxy o el Mondeo. Això ha motivat que després de les vacances de Pasqua, la companyia haja reduït la producció en 280 vehicles diaris -passant de 1.640 a 1.360- pel que addueix “excedent de personal”.

ford_fabrica

L’OFERTA “NO ÉS SUFICIENT”

Per al president del Comité d’Empresa i portaveu d’UGT en Ford Almussafes, Carlos Faubel, “el moviment efectuat per l’empresa no hi ha dubte que és positiu”, ja que obre l’opció a una major població de la Plantilla, però en la seva opinió “no és suficient”.

En aquest sentit, el sindicat majoritari en la planta valenciana argumenta que la bossa de personal podria resultar insuficient per a aconseguir l’objectiu que totes les baixes siguen voluntàries. A més, recorda que 3.642 afiliades i afiliats han donat suport, de manera telemàtica, la proposta que van traslladar a la direcció el 12 d’abril i que, per a UGT, “solucionaria aquest enorme problema”.

Al seu entendre, “la direcció de l’empresa està obligada a fer tot el possible per a evitar acomiadaments forçosos”, i en aquests termes s’ha pronunciat sempre la direcció europea de Ford, en les reunions mantingudes amb UGT, assegura el sindicat.

Per tant, per a aconseguir un acord “la direcció de l’empresa ha d’ampliar la possibilitat d’acollir-se al Pla als nascuts en 1966 (55 anys), i augmentar el complement salarial al 85%, fins als 65 anys d’edat”, ha insistit. UGT queda així a l’espera de la pròxima reunió, a final de setmana o a principis de la pròxima, per a conéixer la proposta d’acord final, perquè l’oferta actual “no és suficient”.

planta_ford

Planta de la Ford en Almussafes.

ALLARGAR L’ERO

Per part seua, el portaveu de STM en Ford Almussafes, Paco González, ha valorat “el pas” que ha donat la direcció de l’empresa, però continua veient “mancances”. En aquest sentit, creu que “no hi ha demanda” per a cobrir les baixes incentivades, per la qual cosa insisteix en les prejubilacions.

Així mateix, el sindicat sol·licita que “s’allargue el pla sense pressa cap” perquè els companys que l’any que ve compleixen els 56 anys es pogueren jubilar en les mateixes condicions que ara es pactaran per als 56 que “òbviament no pot ser empitjorant condicions de l’ERO signat l’any passat”. “Mentrestant, es podria aprofitar aquest mínim excedent per a formar a la gent que se’n vaja a quedar i reforçar algunes línies”, ha suggerit González.

També el portaveu de CCOO en Ford Almussafes, José Arocas, considera que l’empresa està fent “petits passos” però creu que “ha de fer un petit esforç per a arribar a aquest 85% (de complement salarial en les prejubilacions) com demana la plantilla”.

Per part seua, CGT no creu que en l’empresa sobren 630 empleats i considera que la direcció “fa els seus càlculs perquè els qui treballem en aquesta factoria els fem amb uns ritmes cada dia més inhumans”. El sindicat avisa, a més, que “totes les previsions, tant institucions nacionals com europees, preveuen una important recuperació econòmica que repercutirà en un augment de la venda de vehicles en els pròxims anys”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − tres =