25n
25N
25N

Els fons europeus impulsen els projectes de mobilitat sostenible

La Conselleria d’Obres Públiques destina més de 130 milions d’euros

Els fons europeus impulsen els projectes de mobilitat sostenible

L’arribada de fons europeus a la Comunitat Valenciana està permetent impulsar els diferents projectes de transport i mobilitat sostenible previstos en el territori, un fet clau per a lluitar contra el canvi climàtic i garantir la igualtat de les persones mitjançant el transport públic.

Concretament, la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat destina més de 130 milions d’euros, procedents de fons europeus de finançament REACT-EU (Next Generation EU) i de Fons Feder, per a actuacions relacionades amb la mobilitat sostenible i l’accessibilitat i per a ajudes al sector del transport.

En concret, la partida més elevada respon a una quantitat de 69,2 milions d’euros, i que està dedicada a diferents projectes en la Línia 9, Benidorm-Dénia, de la xarxa TRAM d’Alacant. Pel que respecta a la província de València, un total de 46,1 milions d’euros es destinen a actuacions en l’L10 de Metrovalencia, i 15 milions d’euros per a ajudes al sector del transport discrecional de persones viatgeres.

MECANISME CLAU PER A VERTEBRAR EL TERRITORI

El conseller Arcadi España va indicar, fa unes setmanes, que “des del Consell, a través de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana, impulsarem actuacions d’adequació i modernització que garantisquen la seguretat i la comoditat de les persones viatgeres del transport ferroviari”.

En aquest sentit, s’ha referit al finançament procedent de la Unió Europea com “un mecanisme clau per al desenvolupament i vertebració de la Comunitat Valenciana”, fet que permetrà “continuar treballant en una xarxa pública de transport en la qual la sostenibilitat, la inclusivitat, la qualitat urbana i el respecte al medi ambient siguen eixos d’actuació prioritaris“.

Pel que respecta als treballs que s’estan realitzant en la Línia 10 de Metrovalencia, el conseller destaca que “el finançament procedent dels Fons Feder ens permetrà posar a la disposició de la ciutadania valenciana un nou traçat de transport públic sostenible, que facilitarà els seus desplaçaments entre el centre de la ciutat i la zona de la Ciutat de les Arts i les Ciències, el barri de Natzaret i tota la façana marítima”.

MÉS DE 46 MILIONS PER A LA LÍNIA 10

Els treballs en la Línia 10 de Metrovalencia continuen avançant dia a dia amb l’objectiu de començar a prestar servei a principis de 2022. Unes obres que, en part, són finançades amb fons europeus. Concretament, dels 46,1 milions d’euros atorgats, destaca la partida de 24,6 milions d’euros destinats al tram subterrani de la línia, que inclou la construcció d’un canó per als vianants de connexió entre les estacions d’Alacant i Bailèn que la unirà a l’actual xarxa de metro.

A més, s’engloben altres treballs en relació amb l’electrificació, la senyalització, les comunicacions i la seguretat, a més de les obres en el tram en superfície entre Amado Granell i Natzaret i la rampa a superfície d’Amado Granell i el tram nou en superfície fins a Hermanos Maristas.

La nova línia, que combinarà trams subterranis i en superfície, tindrà un recorregut de 5,3 quilòmetres i un total de 8 estacions. Però, a més, es connectarà la futura estació del carrer Alacant amb les estacions de Xàtiva i Bailèn a través de dos passos subterranis per als vianants. D’aquesta manera, aquests dos accessos per als vianants facilitaran, a les persones usuàries, els enllaços amb la resta de les línies de metro.

TRANSFORMACIÓ DIGITAL

D’altra banda, la Conselleria té previst invertir 15 milions d’euros de finançament REACT-EU en ajudes directes de 8.400 euros per a cada línia d’autobús. Aquesta mesura persegueix pal·liar els efectes de les restriccions de mobilitat derivades de la crisi sanitària en el sector del transport discrecional de persones viatgeres per carretera. Amb aquestes aportacions es contribuirà a la continuïtat i tornada a l’activitat de més de 2.300 autobusos, pertanyents a prop de 215 empreses de la Comunitat Valenciana.

Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat també està preparant una cartera de projectes per a la transformació digital i sostenible en el transport, per un import de més de 800 milions d’euros, per al seu finançament dins del Pla de Recuperació Transformació i Resiliència d’Espanya dels fons Next Generation EU. Els projectes proposats estan alineats tant amb els vectors de transformació de la Unió Europea de transició ecològica i transició digital, com amb les línies d’actuació “Mobilitat per a tots” i “Mobilitat intel·ligent” de l’Estratègia de Mobilitat del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × 3 =