25n
25N
25N

El fons documental de Paiporta, danyat per la precaria conservació del PP

El fons documental de Paiporta, danyat per la precaria conservació del PP
31/01/2019 -

Ixen a la llum les imatges del lamentable estat en el que es trobaba l’arxiu municipal de l’ajuntament de Paiporta durant l’anterior Govern del Partit Popular amb Vicente Ibor al capdavant.

La documentació es trobava amuntegada, escampada en alguns casos, a terra, sobre els escalons, desordenada i sense cap criteri d’arxivat, en la quarta planta de la casa consistorial. El Govern de Vicente Ibor no va procurar un espai adequat per arxivar tota la documentació important produïda al municipi, amb valor administratiu o històric, raó per la qual, bona part de la documentació va quedar seriosament danyada al mullar-se amb les goteres del sostre de l’Ajuntament.

“A causa de les precàries condicions de conservació i el deplorable estat d’humitat de la sala on es guardaven, hi ha informació que s’ha perdut i no es podrà recuperar; correm un seriós risc de pèrdua irreparable del fons documental”, assenyala la regidora d’Hisenda i Administració General, Beatriz Jiménez, de Compromís.

Per posar fre a aquesta situació, l’Ajuntament de Paiporta va rehabilitar en 2018 un antic local municipal, anteriorment abandonat, on els treballs de magatzematge continuen fins ara. “Són centenars de documents els que es generen diàriament a una administració pública on treballen vora 200 persones per als 26.000 habitants que som. Això suposa que hem treballat per inventariar, ordenar i arxivar un conjunt de milers de documents que es trobaven en males condicions, afegits als quals es van produint cada dia”, explica Jiménez.

El nou arxiu municipal, situat al carrer Fra Gabriel Ferrandis, compta amb dues plantes i una superfície de 75 metres quadrats i ha sigut una inversió de 36.850,03 euros. Actualment es treballa en la redistribució i ordenació d’expedients i documentació a la nova dependència municipal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou + 2 =

bombers
CCCC
bombers
Valencia activa