25n
25N
25N

"La pròxima legislatura serà la del foment del transport públic"

El Govern de la Nau exposa les seues mesures per a abordar el nou model de mobilitat a València

"La pròxima legislatura serà la del foment del transport públic"
22/05/2019 -

Els cinc candidats a l’alcaldia de València – Joan Ribó (Compromís), Sandra Gómez (PSPV), María Oliver (Unides Podem), M.ª José Català (PP) i Fernando Giner (Ciutadans) – s’han vist les cares en l’últim debat electoral abans de les eleccions municipals del pròxim 26 de maig. Un debat participatiu, organitzat per Levante– EMV i la Federació d’Associacions de Veïns de València, en el qual els assistents també han pogut intervenir preguntant als cinc alcaldables sobre les seues propostes de futur per a la ciutat.

En un ambient que ha començat caldejat, un dels temes que més ha alçat els aplaudiments dels assistents ha sigut la mobilitat. En aquest sentit, l’alcalde de València i candidat per Compromís, Joan Ribó, ha defensat un model de mobilitat en el qual es potencie l’ús de mitjans de transport sostenibles, com la bicicleta o els patinets, però també un model on l’EMT guanye força. “La pròxima legislatura serà la del foment del transport públic”, ha apuntat.

D’aquesta manera, Ribó ha detallat en quina situació es van trobar l’Empresa Municipal de Transport quan van arribar al govern. “Tant que la dreta demana el foment del transport públic, deixen-me dir-los que ens trobarem amb una EMT que tenia 17 milions de números rojos, que només havien comprat dos autobusos en els quatre anys de la legislatura del PP, i que no hi havia conductors suficients per a tota la flota”. Així, ha afegit que, durant aquests quatre anys del Govern de la Nau, “no solament hem sanejat els comptes, sinó que hem comprat 177 nous autobusos“.

Així mateix, l’alcalde de València ha aprofitat per a recordar-li a la candidata del PP, M.ª José Català, que ha aprofitat la seua intervenció per a criticar “la deficiència del transport públic”, que “en tots els anys que ha governat el Partit Popular en el Govern d’Espanya mai han tingut en compte les necessitats de València, i és fonamental rebre un finançament just per a invertir-lo a millorar el transport metropolità, sense oblidar-nos del servei de rodalia”.

I en aquesta mateixa línia, la candidata socialista, Sandra Gómez, també ha fet la seua aposta particular per al transport públic amb “la incorporació d’un bo gratuït per a menors de 25 anys amb l’objectiu de crear l’hàbit de consum del transport públic” perquè, com ha explicat, “la gent es mou caminant”. Una idea que ha compartit la líder de Unides Podem, María Oliver, que ha defensat la gestió del Consistori per “pacificar la ciutat per a facilitar el desplaçament dels vianants, però també perquè tots els mitjans de transport puguen conviure”.

Les noves formes de mobilitat també cal potenciar-les

Com no podia ser d’una altra manera, també ha eixit a col·lació els nous models de mobilitat que s’estan implantant a la ciutat de València, com les empreses de sharing. Els tres candidats que conformen el Govern de la Nau han estat d’acord en la necessitat de potenciar aquestes noves formes de mobilitat, però també crear punts de recàrrega elèctrica o el foment de la bici allunyant-la de la “crispació i la confrontació electoralista”.

Finalment, Ribó ha conclòs la seua intervenció anunciant no solament que exigirà la remodelació de l’estació d’autobusos de València “perquè estiga a l’altura de la ciutat, i que és competència de la Generalitat”, sinó que, a més, es treballarà conjuntament per a “acabar amb la competència deslleial dels VTC perquè el taxi és, també, un transport públic fonamental per a la ciutat de València”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dinou − dos =

museo prehistoria
museo prehistoria