25n
Orgull
Orgull

Foment renuncia a traspassar les VTC a les Comunitats Autònomes

Foment renuncia a traspassar les VTC a les Comunitats Autònomes
01/08/2018 -

El ministre de Foment, José Luis Ábalos, ha desistit finalment de la seua proposta de transferir a les comunitats autònomes la competència d’atorgar llicències als vehicles de lloguer amb conductor (VTC), les empreses com Uber i Cabify, perquè d’aquesta forma frenaren la seua expansió enfront de taxi, tal com aquest col·lectiu reclamava.

Ábalos finalment ha renunciat a aquesta iniciativa després dels recels i reticències manifestades per diversos governs autonòmics davant la mesura, per considerar que, d’aquesta forma, només els passava el conflicte del sector.

En comptes de la transferència de competències, el ministre ha plantejat “habilitar a la Comunitat que així ho requerisca de forma voluntària de la regulació necessària perquè gestione i regule aquest sector en l’àmbit del seu territori”, segons va detallar el mateix Ábalos al final de la seua reunió amb les comunitats.

“No es transferiran les competències en VTC, sinó que es donarà als governs autonòmics que així ho desitgen capacitat reguladora en la matèria”, va declarar el ministre que espera tenir llista al setembre la normativa necessària per a açò.

A més, durant la reunió, de més de tres hores de durada, Foment i les comunitats van acordar donar-se un termini de tres mesos per a dissenyar conjuntament mesures amb les quals es torne a reequilibrar als sectors del taxi i el VTC en funció de la proporcionalitat que estableix la llei, açò és, que existisca una d’aqueixes empreses per cada trenta taxis.

Ábalos considera que es tracta de mesures que “han de permetre recuperar la normalitat”, açò és, que els taxistes alcen la vaga indefinida que mantenen des del cap de setmana passat.

“Hem respost als gestos que se’ns demanaven”, va assegurar, per a demanar als taxistes confiança i que se sumen al diàleg.

“No hi ha res que es puga fer a més curt termini”, va afirmar el ministre en referència a la reclamació de mesures concretes i de curt termini que vénen demanant els taxistes per a frenar l’expansió dels VTC, que actualment sobrepassen àmpliament la ràtio fixat en la llei.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × cinc =