25n
25N
25N

El Ministeri de Foment assegura que liberalitzarà l'AP7 entre Alacant i Tarragona el pròxim 1 de gener

E.P

El Ministeri de Foment assegura que liberalitzarà l'AP7 entre Alacant i Tarragona el pròxim 1 de gener
10/07/2019 -

El Ministeri de Foment liberalitzarà l’autopista AP7 entre el peatge de Sant Joan d’Alacant i Tarragona el pròxim 1 de gener i en aquests moments es treballa a licitar un estudi sobre fluxos de vehicles que permeta conéixer les necessitats segons trams.

Així ho ha anunciat el secretari general d’Infraestructures del Ministeri, Julián López, després de mantindre una trobada de coordinació de projectes juntament amb el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Arcadi España, en la seu del Consell a Alacant.

López ha mantingut que el fi del peatge es produirà quan finalitze la concessió l’1 de gener i aleshores “quedarà lliure de peatge”. Per a açò, Foment està estudiant dur a terme actuacions sobre com es produirà el flux de trànsit, tractant de preveure el que pot ocórrer.

A priori, s’estima que es produirà un augment de la intensitat mitjana diària de vehicles pesats, la qual cosa obligarà un “reforç del ferm” per a dotar-ho d’una “major consistència”.

“Tot segueix els terminis previstos”, ha raonat López, que ha concretat que la concessionària està escometent una sèrie d’obres per a permetre la liberalització l’1 de gener en un tram de Tarragona.

TREN A L’AEROPORT

Quant a infraestructures ferroviàries, el secretari ha precisat, en atenció als mitjans al final de la reunió, que l’accés ferroviari a l’aeroport està “prou” avançat i que s’escometrà en dos fases.

Una primera “més ràpida” donarà la solució “més eficient” per a la ciutat i permetrà connectar l’aeroport amb la xarxa de rodalies en Torrellano (Elx). De fet, Julián López ha avançat que “en els pròxims dies” eixirà a informació pública eixa variant –fase 1–.

Pel que fa a la fase dos, encara manca d’estudi però ha previst licitar el d’un tram que vindrà a completar la variant de Torrellano cap a l’aeroport i traure les vies del barri de Sant Gabriel i de la façana marítima.

Sobre l’AVE a Elx ha justificat el retard en l’engegada, prevista per a finals de setembre, en l’existència d'”alguns problemes” que obliguen a “repetir proves” i retarden la “formació de maquinistes”. Així, ha augurat que estarà “com més prompte millor” ja que “les obres estan acabades”.

Així mateix, quant al tren de la Costa, López ha indicat que està “prou avançat” l’estudi d’impacte ambiental del tram Cullera-Gandia; mentre que en el Gandia-Dénia “està sent complicat”, perquè s’ha sol·licitat ampliació de la documentació.

Finalment, sobre l’AVE Alacant-València, el secretari d’Infraestructures ha afirmat que marxen “a bon ritme” les obres que permetran rebaixar d’1 hora i 35 minuts a l’entorn d’una hora el trajecte entre les dos capitals valencianes.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − catorze =

activem alfafar