25n
25N
25N

Foios planta cara a la violència de gènere amb activitats per a tots i totes

L’ajuntament ha organitzat activitats des del 19 fins al 15 de novembre per a abordar la violència masclista des de diferent punts de vista

Foios planta cara a la violència de gènere amb activitats per a tots i totes
19/11/2018 -

La localitat de Foios té dos pilars que són més importants que mai: l’eliminació de la violència contra les dones i assenyalar el masclisme. I pretén demostrar-ho del 19 al 25 de novembre amb tot un ventall d’activitats de diversa temàtica on tot el veïnat està convidat.

Així ho ha dit el regidor de Joventut, Igualtat i Dona, Alejandro Micó, que ha incidit en la importància d’acudir a aquests actes per a conèixer des de diferents punts de vista aquesta realitat que cada dia mata a dones de tot el món.

Així mateix, Micó ha aprofitat l’oportunitat per a explicar que, des del seu parer, la Llei contra la Violència sobre la Dona de la Comunitat Valenciana està “més avançada” que la legislació estatal. Per això, ha demanat a Pedro Sánchez, més atenció en aquest assumpte per a evitar més víctimes de la violència masclista.

Hui, dilluns 19 de novembre, la sexualitat serà la protagonista en una activitat a càrrec de la Comissió Global d’Igualtat de la Mancomunitat del Carraixet que tindrà lloc a la Sala d’actes de l’Ajuntament d’Alfara del Patriarca, a les 16 hores.

Demà dimarts, per la seua banda, el públic podrà gaudir de la xarrada “Quin és el paper dels hòmens en la lluita contra la violència cap a les dones”. En concret, Homes Valencians per la Igualtat s’encarregarà d’oferir aquest punt de vista a les 17 hores en la Sala Multiusos del Centre de Serveis Socials de Foios, al segon pis.

Per al dimecres 21 hi haurà una xarrada de presentació sobre els recursos que ofereix el Centre Dona 24 Hores de València, que es troba al carrer Guàrdia Civil. Una activitat informativa per a conéixer com poden actuar les víctimes i el seu entorn que es desenvoluparà a les 17 hores en el Centre de Majors de Foios.

El dijous 22 serà clau gràcies a la Marxa contra la Violència de Gènere de l’IES Francés Badia de la localitat, en una caminada que va des de l’institut fins al Parc Municipal Rei en Jaume I, on es celebraran diversos actes commemoratius. Això serà a les 10, mentre que a les 18.30 la Sala Multiusos Centre Social obrirà les portes a la xarrada “Educar en igualtat. Per un món més just per a totes i tots”, per la terapeuta del Servei de Família del Departament de Serveis Socials de Foios Mª José Climent.

Quant al divendres, l’activitat consistirà en el “Teatre infantil per la Igualtat: Contes per la Igualtat”, d’Ameba. Aquest està dirigit a tots els xiquets i xiquetes de primer de primària i serà a la Llar de la Música a les 17 hores.

El dissabte 24 , a les 17 hores i a la Sala Multiusos del Centre de Serveis Socials de Foios, tothom podrà veure el documental d’investigació “Chicas nuevas 24 horas”, una producció de Mabel Lozano que gira entorn de la tracta de persones i l’esclavitud sexual.

Foios tancarà aquesta setmana temàtica en un dia molt assenyalat: el 25 de novembre, Dia per l’Eliminació de la Violència Contra les Dones. Per això, el regidor Alejandro Micó ha demanat màxima concentració i vigilia a les 12 hores de la nit en la Plaça del Poble per a recordar totes les dones que han sigut assassinades a mans de la violència masclista.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

18 − 14 =

mercat medieval ontinyent