25n
25N
25N

Foios inaugura l'exposició feminista Som Notícia

Entre els actes organitzats des de la regidoria d’Igualtat per a aquest 8M també destaca el repartiment de 70.000 tovallons amb missatges feministes per tots els bars i restaurants de la localitat

Foios inaugura l'exposició feminista Som Notícia
07/03/2020 -

Foios va inaugurar el passat 4 de març l’exposició feminista Som Notícia, un projecte que ha transformat en obres d’art diferents retallades de premsa on les dones apareixen representades des d’una perspectiva positiva.

La col·lecció, que és autoria de les artistes Antonia Carbonell, Pepa Arróniz i Amparo Santamaría, ha sigut creada específicament per a ser lluïda en la sala d’actes de l’Ajuntament de Foios, i cadascuna de les autores ha triat un estil i suport diferents per a llançar el seu missatge.

Antonia Carbonell ha apostat per un art conceptual, amb una infinitat de formes geomètriques de paper i cartolina que queden pegades a la paret. Amparo Santamaría, per part seua, ha optat per la figura de leda, una silueta de dona desconstruïda en tres peces diferenciades, dins de les quals figuren els missatges dels periòdics.

Finalment, Pepa Ardóniz, l’única de les tres que es dedica exclusivament a l’art feminista, ha fet la proposta més arriscada: la representació d’una vulva gegant amb forma de diamant.Darrere d’aquesta figura es troben els papers de premsa arrugats, però les retallades triades per l’autora es poden consultar més clarament en un dossier que estarà disponible al costat de l’obra.

Les artistes es van inspirar per a aquesta exposició en la frase “tot el que no es compta no existeix“. Per això, a través del seu art volen reivindicar la presència fluida de les dones als mitjans de comunicació. No sols quan són víctimes d’abusos o de successos, sinó també quan aconsegueixen coses realment importants: descobriments, premis, activitats, etcètera.

Totes les notícies que apareixen representades en les obres són d’enguany, és a dir, de l’1 de gener d’ara en avant.

Sobre l’exposició, la regidora d’Igualtat, Mónica Chirivella, s’ha mostrat altament satisfeta: “és un art conceptual que mai havíem vist en un poble de 7.000 habitants” declarava. “Es tracta d’una exposició molt especial. Primer, perquè és una obra xocant, diferent, amb un estil al qual no estem acostumats. I, després, perquè s’ha creat especialment per a nosaltres, per al poble de Foios” concloïa.

Les obres estaran exposades en la sala d’actes de l’Ajuntament de dilluns a divendres, en un horari de matí de 10.00 a 13.00 hores i un altre vespertí de 18.00 a 20.00. El divendres 13 està previst com l’últim dia de visites.

Foios reparteix 70.000 tovallons amb missatges feministes per al 8M

La regidoria d’Igualtat encapçalada per Mónica Chirivella també ha volgut traure el 8M al carrer amb el repartiment de 70.000 tovallons entre els 25 bars i restaurants que hi ha repartits per Foios. Tots els establiments de la localitat s’han mostrat disposats a col·laborar amb la iniciativa i, a més, han penjat a les seues portes el cartell amb la programació d’actes del Dia de la Dona.

Juntes, lliures i vives ens volem“, “volem els nostres drets” i “soc de la generació de la igualtat” són les tres frases triades per a figurar als tovallons de Foios. L’última de totes elles és la que l’ONU va estipular com a lema oficial d’aquest 8M.

“És bàsic incidir en la major part de la població” explicava Chirivella respecte a aquesta iniciativa. “En els bars i restaurants, aconseguim que el nostre missatge arribe de manera inadvertida a la societat: volem que ens respecten i ens volem vives per damunt de tot”. De la mateixa manera, la regidora d’Igualtat també ha expressat el seu desig de deixar els tovallons durant tot l’any, i no fitar l’actuació tan sols al 8M: “és necessari lluitar sempre per la igualtat, no sols en la Setmana de la Dona”.

Per això, també ha avançat que l’Ajuntament de Foios està treballant en nous complements amb els quals distribuir els missatges de respecte a la dona. Per exemple, ja es contemplen bosses de roba per anar a comprar el pa que continguen frases feministes: “d’aquesta manera no sols promovem el paper de la dona, sinó també la sostenibilitat” concloïa Mónica Chirivella.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × quatre =

caixaontinyent
paterna