25n
25N
25N

Paco Serrano: "Volem oferir als joves una oferta d'oci alternatiu com el Foios Fun Fest 2019"

Aquest cap de setmana, Foios celebra la primera edició del Foios Fun Fest amb activitats culturals i de conscienciació completament gratuïtes

Paco Serrano: "Volem oferir als joves una oferta d'oci alternatiu com el Foios Fun Fest 2019"
25/09/2019 -

La localitat de Foios es prepara per a gaudir d’un cap de setmana completament diferent. La primera edició del Foios Fun Fest, el festival d’oci educatiu dirigit a xiquets i joves, se celebrarà els dies 28 i 29 de setembre amb activitats gratuïtes en les quals la cultura i la lluita contra el canvi climàtic tindran un paper protagonista.

València Extra ha parlat amb el regidor de Joventut de Foios, Paco Serrano, que ha fet un repàs de què suposarà aquest festival per al municipi, al mateix temps que avança algunes de les línies de treball que abordarà al llarg d’aquesta legislatura.

Centrant-nos en la regidoria de Joventut, En quines línies voleu treballar al llarg d’aquesta legislatura?

En principi, hem acordat dues línies d’actuació: oferir als joves una oferta d’oci educatiu alternatiu, independentment del seu estatus socioeconòmic perquè puguen accedir a elles, com per exemple l’Escape Room gratuït que tindrem aquest diumenge dins de la programació del Foios Fun Fest. En aquest sentit, les línies que volem seguir quant a l’oci educatiu són les que marca l’IVAJ, ja que estableix una sèrie de valors, que creem són essencials, com el foment de la participació, el voluntariat, el treball cooperatiu, etc.

Una altra segona línia en la qual volem treballar seria implicar la gent jove en la millora dels serveis municipals. Per exemple, pròximament, posarem en marxa un programa-servei, juntament amb l’institut, per a la creació de nius d’aguiló per a posar-lo en l’horta i que aquests animals tinguen un lloc per a viure i regular, així, la plaga de conills que tenim.

Aquest cap de setmana, se celebra la primera edició del Foios Fun Fest, Quines expectatives teniu?

Les expectatives són bones. Som realistes i sabem que és el primer any que es fa, i entenem que mobilitzar a la gent jove és complicat, però és un primer pas. L’anterior regidoria de Joventut havia posat en marxa el Foios Little Fest, i nosaltres el reformularem perquè el talent jove del poble es veja reconegut, però, a més, hem creat el Foios Fun Fest amb el qual es pretén impulsar eixe oci educatiu alternatiu, que va més enllà de la festa i de la barra lliure.

Aleshores, el Foios Little Fest no desapareix sinó que es reinventa…

Exacte. Nosaltres volem reformular-ho perquè l’objectiu principal siga la difusió del talent jove. Aleshores, implicarem l’escola de dansa del poble, a la Societat Musical, a l’escola de Tabal i Dolçaina’ i, també, farem un concurs de curts de cinema, a banda de les bandes novell, que ja es feia, però sense elements que ho entelen. Les dates d’inscripció començaran al desembre d’enguany, i encara que la data d’aquest festival encara no està fixada, la nostra idea és que se celebre pel mes d’abril.

Tornant al Foios Fun Fest, que se celebrarà aquest cap de setmana, Com va sorgir la idea?

La idea va sorgir després de veure els resultats de l’enquesta de joventut que hem estat fent perquè, analitzats els resultats, hem vist que el que reclama la gent jove són tres coses: tindre un oci alternatiu al poble; una oferta formativa que l’ajuntament els ajude a completar els seus currículums per a ser més competents laboralment; i col·laborar amb l’ajuntament.

Una de les activitats més cridaneres del primer Foios Fun Fest és l’escape room, Què té de singular?

El que té de singular és que el joc va dirigit a resoldre els problemes que implica el canvi climàtic. En el joc s’exposa que el comportament que ha tingut l’ésser humà en la cura del planeta no han sigut les més adequades, es trasllada a un possible futur on s’exposen les conseqüències que poden tindre el canvi climàtic, i els grups hauran d’intentar buscar una solució per a frenar el canvi climàtic i salvar a la humanitat.

A més, aquest escape room, que serà gratuït i a l’aire lliure – en l’Albereda -, té un caràcter competitiu, però sobretot de cooperació entre els membres del mateix grup i entre la resta de grups perquè, al final, s’adonaran que per a arribar al final és necessari treballar els uns amb els altres.

Està la gent conscienciada de la importància de cuidar el medi ambient?

Jo crec que la gent jove comença a estar més conscienciada, però estem molt lluny encara. Per això, des de la regidoria de Medi Ambient s’estan preparant diferents campanyes de conscienciació.

Pròxims projectes que tingueu present per a fomentar la participació de la gent jove?

En principi, potenciarem el Punt d’Informació Juvenil, i volem crear un grup juvenil que ens ajude a dissenyar el futur Centre Juvenil de Foios, en el sentit de conéixer quines necessitats tenen per a crear instal·lacions que els puguen ser d’utilitat.

Com t’agradaria que Foios evolucionara en matèria de Joventut?

M’agradaria veure a una població jove implicada al poble. És cert que eixa implicació existeix ja, però encara més. Per això, crec que amb l’organització d’activitats, com el Foios Fun Fest, o treballant amb les diferents associacions juvenils del poble es pot aconseguir. Crec, a més, que hi ha una desconfiança per part de la població general en l’administració pública i en la política, i més ara amb la situació que hi ha a Madrid, però sóc optimista i crec que amb treball aconseguirem que la gent jove s’implique.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre × 4 =