25n
25N
25N

Foios celebra la Setmana Cultural del 9 d'octubre

Foios celebra la Setmana Cultural del 9 d'octubre
03/10/2019 -

Foios espera ja la tradicional Setmana Cultural del 9 d’octubre que celebra aquest any la sea edició número 21. Des del divendres 4 fins al dimecres 9, dia de la festivitat autonòmica, una sèrie d’activitats organitzades per l’ajuntament i diverses associacions locals, faran gaudir a la població.

La programació arrancarà amb la inauguració de l’exposició “Pintors de Foios” a la sala d’exposicions del Cercle d’Art el divendres a les 19.30 hores, seguida de la 20a Mostra dels Nostres Menjars a la Casa de la Cultura. A la nit tindrà lloc un dels primers grans esdeveniments: el concert de “Els Jóvens” a la Casa de la Cultura. Dissabte tindrà lloc la tradicional pujada al campanar a migdia, i a la vesprada a la Casa de la Cultura es podrà gaudir de l’obra de teatre solidari “Eso tiene ser mujer”.

Diumenge de matí serà el torn per a la variant esportiva amb el dia de la bici, que farà el seu recorregut de costum a partir de les 10.00 hores. I a la vesprada, al parc del Rei en Jaume, serà el torn del concert de l’Orquestra Tetracorde, en intercanvi amb el Grup de Danses de Montcada. Dilluns serà un dia més tranquil amb la jornada de portes obertes de futbol al poliesportiu municipal des de les 17.30 hores.

Dimarts tindran lloc dos de les activitats més rellevants de la setmana. Primer, a les 19.30 hores a la Casa de la Cultura, serà l’acte de lliurament del 3r premi Foios Cultural. En aquesta ocasió, el guardonat és el pintor i veí Fernando Barrachina, a qui se li reconeix la seua trajectòria fent-li entrega del premi dissenyat per Paco Corell. I a continuació serà el torn per al correfoc, que des de les 20.30 hores recorrerà els principals carrers del poble.

Dimecres 9 d’Octubre, últim dia de la Setmana Cultura, començarà a les 9.00 hores amb una cercavila a ritme de tabal i dolçaina. A migdia serà el torn de les paelles a l’Albereda seguit del dinar a la Casa de la Cultura i del concurs que adjudica els premis als tres millors arrossos. I la jornada finalitzarà amb l’actuació de l’orquestra Gupo Mito a la plaça del Poble a partir de les 17.30 hores.

Juan José Civera, regidor de cultura, ha assenyalat que “gran part de la Setmana Cultural es fa gràcies a la col·laboració de les associacions locals, especialment les culturals, però també les festives i esportives”. Civera ha afegit que aquesta setmana ja forma part de la vida de Foios a l’haver superat ja les dos dècades fent les activitats, “i una bona mostra són les més de 100 paelles que es faran el dia 9, per a les que ja s’han apuntat més de 1.800 persones”. Ha finalitzat recordant que la Setmana té com a objectiu fomentar i apropar la cultura local i associativa als veïns i veïnes, fent de Foios un model cultural a l’Horta.

Programació de la setmana

4 d’octubre

19.30 h – Exposició Pintors de Foios (Sala d’Exposicions del Cercle d’Art).

20. 30 h – 20 mostra dels nostres menjars amb donatiu de 5 euros a benefici de l’Associació CARENA (Casa de cultura i Albereda).

22.30 h – Concert els Jóvens (entrada gratuïta en la Casa de Cultura).

5 d’octubre

12.00 h – Pujada al campanar de l’església.

20.30 h – Teatre solidari «Eso tiene ser mujer» (Casa de Cultura) amb donatiu de 5 euros per a l’Associació CARENA

6 d’octubre

10.00 h – Dia de la bici (Casa de la cultura). Inscripcions 1,2 i 3 d’octubre als baixos de l’Ajuntament (0,50 euros per persona).

10.00 h -Concert orquestra Tetracorde (Parc rei en Jaume).

7 d’octubre

17.30 h – Jornada de portes obertes al Poliesportiu municipal.

8 d’octubre

20.30 h – Correfoc a la plaça del Poble.

9 d’octubre

9.00 h – Diana anunci de festa (Casa de Cultura).

12.00 h – Paelles (Albereda).

14.00 h – Concurs paelles (Casa de cultura).

17.30 h – Orquestra Grupo Mito (plaça del Poble).

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

dos × 2 =