25n
25N
25N

Foios aprova rebaixar la pressió fiscal als veïns en 32.000 euros

Foios aprova rebaixar la pressió fiscal als veïns en 32.000 euros
23/10/2019 -

El dimarts 22 d’octubre, l’Ajuntament de Foios va disposar una sessió Extraordinària del Ple, en la que s’han aprovat, entre altres, punts importants com la modificació de l’Impost de Béns Immobles, que augmentarà lleugerament. Però en contraposició i per compensar la pujada, s’elimina la controvertida taxa de fems, que en especial, afectava negativament als comerços locals, i que suposarà un menor pagament per a la majoria de veïns.

Sergi Ruiz, alcalde de Foios, ha assenyalat que “amb aquesta modificació, la pujada de l’IBI és menys del que s’estava pagant de mitjana com a taxa de fems, de manera que la pressió fiscal sobre els veïns de la localitat es va veure reduïda en 32.000 euros”. A més, amb aquest ajust, s’unifica en un sol rebut “que es podrà pagar fins en 6 terminis, el que facilita tant la tasca de l’Ajuntament en la recaptació, com dels veïns a l’hora de fer els pagaments”, ha continuat Ruiz. Amb aquesta pujada, l’impost passa d’un tipus del 0’50 al 0’53%, “la qual cosa deixa a Foios com al tercer poble de la comarca amb l’IBI més baix, el 37 si comptem tota la província. Això demostra l’esforç que l’Ajuntament de Foios fa per a la prestació de serveis i amb quins recursos ho porta a terme” ha conclòs l’alcalde.

També s’ha portat al Ple la incoació de licitació de l’obra del Pla Edificant, que portarà diverses millores al col·legi Rei en Jaume, així com la proposta de reglament sobre denominació i retolació de les vies urbanes i d’edificis públics, que posa especial atenció en la utilització de més noms de dones.

Amb previsió de les pròximes Eleccions Generals del 10 de novembre, el Ple ha servit també per a la realització del sorteig i nomenament de les meses electorals. Així doncs, l’ordre del dia s’ha completat amb les declaracions de compatibilitats sol·licitades per MªJosé Climent Vilaplana dels anys 2018 i 2019, l’aprovació de la modificació de la jornada de l’arquitecta municipal, el reconeixement del dret de reducció de jornada per conciliació familiar i la rectificació d’errors materials en relació amb els llocs de treballs.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 5 =

escalante
escalante
Informacion coronavirus