El FLA, Una maniobra de Montoro per a aplacar el 18N?

La Comunitat Valenciana rebrà 185 milions d’eruos del Fons de Liquiditat Autonòmic

El FLA, Una maniobra de Montoro per a aplacar el 18N?
16/11/2017 -

La Comissió Delegada per a Assumptes Econòmics del Govern Central aprovarà, demà, una dotació extraordinària del Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) de 600 milions d’euros, dels quals la Comunitat Valenciana rebrà 185 milions d’euros, convertint-se en la comunitat autònoma que més diners rebrà d’aquest FLA, amb l’objectiu de finançar el dèficit de 2016.

Una mesura que avançava la presidenta el PPCV, Isabel Bonig, després de la seua reunió, dimarts passat, amb el Ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro. Així mateix, Bonig afegia que el ministre té la intenció de reunir-se amb diferents sectors de la Comunitat Valenciana per a explicar ‘tot el que ha fet el Govern’.

No obstant això, aquest anunci de Bonig, juntament amb l’aprovació del FLA, ha tornat a deslligar la polèmica entre els diferents partits polítics, en considerar aquesta mesura una acció oportunista per a intentar frenar l’impacte de la manifestació del 18N, en la qual es reivindicarà un tracte just i igualitari per part de l’Executiu Central.

D’aquesta manera, les primeres reaccions no s’han fet esperar. El Conseller d’Hisenda i Model Econòmic del Govern Valenciana, Vicent Soler, no solament ha enlletgit el gest de Montoro per no haver avisat, en primer lloc, al Govern per a ‘fer la previsió de Tresoreria en benefici de les empreses i les persones’, sinó que a més el Conseller ha assegurat que aquesta mesura ‘intenta enganyar als valencians en anunciar préstecs, que haurem de retornar amb interessos, en comptes de drets, que és la raó per la qual ens manifestarem aquest dissabte, 18 de novembre’.

Així mateix, ha ressaltat que aquests 185 milions d’euros ‘és el que quedaven pendent del FLA extraordinari com a conseqüència de la desviació del dèficit de 2016, que es va originar per la situació d’infrafinanciació a la Comunitat Valenciana’, i ha afegit que ‘aquests diners haurien d’haver arribat al juliol’.

Una opinió que també comparteix Manolo Mata, el sindic del PSPV en Les Corts, que ha recalcat que ‘aquests diners ens corresponen, i haurien d’arribar a través del finançament autonòmic i no a través del FLA, que no és més que un préstec que haurem de retornar amb interessos’. Així mateix, ha carregat contra la presidenta del PPCV acusant-la de ‘desviar l’atenció per a enganyar als valencians perquè ni tan sols és una aportació extra del FLA, sinó el FLA acordat i pactat. Intenten enganyar als valencians per a desincentivar l’assistència massiva a la manifestació per un finançament just‘. Tan sols queda esperar si aquesta aportació econòmica entelarà la manifestació del 18N o si, per contra, l’assistència serà massiva per a reivindicar els drets de tots els valencians.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + 18 =

sagunt a escena 2019
turismo salou