25n
25N
25N

Fiscalia veu delicte en el tracte a residents de DomusVI de Llíria i remet la causa al jutjat

Google maps

Fiscalia veu delicte en el tracte a residents de DomusVI de Llíria i remet la causa al jutjat
07/10/2020 -

La Fiscalia Provincial de València veu possible delicte contra la integritat moral en el tracte dispensat per la directora i els cuidadors de la residència DomusVI de Llíria a diversos ancians i remitent les actuacions al jutjat perquè s’investiguen.

Així es desprén de les diligències del ministeri públic obertes d’ofici després de la denúncia d’una extreballadora del centre que va gravar imatges d’ancians desatesos.

En elles es veuen situacions com un ancià que pateix un colp en caure a terra sense que ningú acudisca a socórrer-lo; una dona que es troba sola i nua en una cadira o una altra de molt avançada edat que intenta menjar un plat de menjar sense cap ajuda i ni tan sols una taula per a secundar-lo.

El ministeri públic, després de realitzar les oportunes actuacions, considera que existeixen indicis que el tracte dispensat als residents “va soscavar greument la seua dignitat i integritat moral”, fet que encara “es va fer més palés i punyent” en el cas dels residents que eren més vulnerables per la seua avançada edat, per les seues greus malalties psíquiques i físiques i, en suma, pel seu alt grau de dependència en ser els qui requerien de la màxima protecció.

Per aquest motiu acorda remetre al jutjat degà de Llíria la causa, ja que els fets, sense perjudici d’una ulterior qualificació, podrien ser constitutius de diversos delictes contra la integritat moral de l’article 173.1 del Codi Penal.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × 4 =

bombers
CCCC
bombers