25n
25N
25N

Fiscalia de València adverteix de situacions "dramàtiques" en residències: sense mitjans i empleats al límit

Residències traslladen al ministeri públic que a vegades els treballadors han de fer-se les seues pròpies mascaretes

Fiscalia de València adverteix de situacions "dramàtiques" en residències: sense mitjans i empleats al límit
26/03/2020 -

La Fiscalia Provincial de València ha advertit de situacions “dramàtiques” que s’estan vivint en moltes residències de la província a conseqüència del coronavirus. Tal com estan traslladant des dels centres d’ancians al ministeri públic, existeix una “patent” mancada de mitjans i els empleats estan “desbordats”, “al límit” de les seues possibilitats.

Així ho ha manifestat en declaracions a Europa Press la coordinadora de la secció de Civil de València, Ana Lanuza, en relació amb la situació que travessen les residències a la província de València i l’elevat nombre d’ancians contagiats i morts.

Des d’aquesta secció de la Fiscalia, que no observa cap mena de responsabilitat en la manera d’actuar de les residències, s’han posat en contacte amb la majoria de centres de la província, tant públics com privats, per a conéixer de primera mà com estan afrontant la crisi del coronavirus, saber les seues necessitats i oferir-los ajuda.

Així, en primer lloc, se’ls va remetre un ofici per a preguntar-los per la seua situació i seguidament s’ha anat dient una a una per a conéixer el seu estat. En aquestes comunicacions, segons ha indicat Lanuza a Europa Press, des de les residències estan traslladant una manca de recursos “extrema” i, com a exemple, ha manifestat que a vegades els empleats s’encarreguen d’elaborar les seues pròpies mascaretes perquè disposen d’algunes que tenen més de 10 anys.

“Ens estem trobant amb situacions realment dramàtiques, en les quals els professionals de les residències estan desbordats i no saben ja com actuar. No disposen de mitjans ni tampoc de test ràpids per a detectar possible coronavirus en treballadors i aïllar-los dels ancians”, ha comentat.

Així, ha ressaltat l’actuació “heroica” d’aquests professionals, que ara mateix tenen encarregada aquesta “gran responsabilitat” de cuidar als majors, un col·lectiu vulnerable enmig d’aquesta crisi sanitària.

Aquests treballadors, ha insistit, “estan fent molt amb molt poc i, damunt, se’ls està qüestionant la seua actuació en molts llocs”, ha lamentat, per a postil·lar que “pot haver-hi algun supòsit mal fet, però no és ni molt menys la tònica general. Més aviat al contrari”, ha puntualitzat.

La fiscal ha explicat que els empleats de residències estan “molt espantats” i “preocupats” perquè “quan entra el virus en un centre, el desenllaç és letal. Es tracta de gent gran i els treballadors tenen una por del qual no sé si és realment conscient la societat”, ha dit.

Així, ara mateix, ha incidit, l'”obligació” del ministeri públic és vetlar per aquesta gent tan vulnerable, amb l’objectiu que no es trobe “desemparada” i també pels treballadors dels centres, perquè no siguen “qüestionats”.

Des del ministeri públic estan recaptant totes les dades, manques i deficiències, i per part de les residències també li’ls estan traslladant a la Conselleria de Sanitat, a fi d’aconseguir més recursos. També han agraït la labor de l’Exèrcit quant a la desinfecció dels locals, “alguna cosa que també ajuda”, ha sentenciat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × quatre =