25n
25N
25N

La Fiscalia del TS afirma que el discurs d'Ortega Smith sobre els musulmans és "repulsiu" però no és delicte

Ricardo Rubio - Europa Press

La Fiscalia del TS afirma que el discurs d'Ortega Smith sobre els musulmans és "repulsiu" però no és delicte
03/07/2019 -

La Fiscalia del Tribunal Suprem ha arxivat les diligències contra el diputat i secretari general de Vox, Francisco Javier Ortega Smith, acusat de delicte d’odi per unes manifestacions sobre els musulmans en un míting a València al setembre de 2018. No obstant açò, subratlla que el contingut de discurs li resulta “inadequat”, “repulsiu” i “abominable”.

Així ho indica el fiscal de l’Alt Tribunal, Luis Navajas, en un escrit que arreplega Europa Press, en el qual informa de l’arxiu de la investigació penal contra el dirigent de Vox, remesa per la Fiscalia Provincial de València després d’una denúncia de l’associació Musulmans Contra la Islamofòbia.

“El nostre enemic comú, l’enemic d’Europa, l’enemic de la llibertat, l’enemic del progrés, l’enemic de la democràcia, l’enemic de la família, l’enemic de la vida, l’enemic del futur es diu invasió, es diu la invasió islamista”, va dir Ortega Smith en el Casino d’Agricultura de València.

El denunciant reclamava per a l’ara regidor de l’Ajuntament de Madrid l’aplicació de l’article 510.1 del Codi Penal, que assenyala que són delicte les provocacions a la discriminació, a l’odi o a la violència contra grups o associacions per motius racistes, antisemites o altres referents a la ideologia, religió o creences.

El fiscal explica que l’essència de la “provocació”, a diferència de la “proposició”, és que procedeix d’un subjecte que, no estant determinat a executar un delicte, tracta de determinar a uns altres a l’execució del fet punible, però sense que ell mateix haja de prendre part directa o indirecta en eixa execució.

Així, posa com a exemple que quan Ortega Smith declara “enemic comú d’Europa, de la llibertat, del progrés (…)” o parla de “invasió islamista”, el dirigent de Vox “en cap moment” fa incitació alguna a defendre’s d’eixe “enemic comú” amb actes o omissions que puguen ser considerades delictes.

Malgrat que aquestes declaracions no tenen encaix en el Codi Penal, el fiscal subratlla que li pareixen “abominables”, “inadequades” i “fins i tot repulsives”.

Més informació

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

cinc × 2 =

museo etnologia
museo etnologia
ficcions 2019-2020