25n
25N
25N

La Fiscalia puja a 5 anys de presó la pena per a José Luis Olivas en el cas Bankia

La Fiscalia puja a 5 anys de presó la pena per a José Luis Olivas en el cas Bankia
22/07/2019 -

La Fiscalia Anticorrupció ha ampliat la seua acusació en el juí per l’eixida a Borsa de Bankia que se celebra a l’Audiència Nacional de San Fernando de Henares (Madrid) en considerar que va haver-hi delicte de falsedat comptable, per la qual cosa la pena sol·licitada per a l’exvicepresident de l’entitat i expresident de la Generalitat Valenciana, José Luis Olivas, puja a 5 anys de presó. En el cas de l’expresident del banc, Rodrigo Rato, ha ascendit a huit anys.

Així ho ha anunciat la fiscal Carmen Launa a l’inici de la sessió de hui dilluns, en la qual ha començat la fase de conclusions finals.

La Fiscalia ha elevat les penes per a l’expresident de Bankia Rodrigo Rato, l’exvicepresident José Luis Olivas i l’exconseller de Bankia José Manuel Fernandez Norniella, mentre que a l’exconseller delegat Francisco Verdú Pons li ha absolt del delicte d’estafa a inversors que li va imputar en un primer moment, però li ha acusat de falsedat comptable.

Així, sol·licita per a Rato huit anys de presó, enfront dels cinc anys i sis mesos que demanava per estafa a inversors, als quals ha sumat tres anys per falsedat comptable. A més, demana cinc anys de presó per a Olivas (quatre anteriorment), entre cinc i sis per a Norniella (enfront de tres anteriors) i entre nou mesos i un any i mig per a Verdú Pons (davant dels dos anys i set mesos anteriors).

La Fiscalia únicament acusava aquestes quatre persones al principi, de les 34 que se seuen a la banqueta, però finalment ha ampliat el seu escrit final i ha acusat també l’exdirector general financer i de riscos de Caja Madrid i de Bankia Ildefonso Sánchez Barcoj, per al qual demana dos anys i mig; al soci auditor de Deloitte Francisco Celma (sol·licita dos anys de presó); l’exinterventor de Bankia Sergio Durá (entre un i dos anys), i l’exdirector d’auditoria interna de Bankia Miguel Ángel Soria Navarro (entre un i dos anys).

Així mateix, ha acusat els exconsellers Alberto Ibáñez (demana per a ell entre nou mesos i un any i mig de presó), Araceli Mora (un any substituïble per multa), Miguel Ángel Acebes (entre nou mesos i un anys i mig), Pedro Bedía (un any de presó substituïble per multa), Remigio Pellicer (un any substituïble per multa) i José Rafael García Fuster (un any substituïble per multa).

Launa ja va advertir durant el període de qüestions prèvies de la possibilitat d’endurir l’acusació definitiva i incloure el delicte de falsedat comptable en el tram final del procediment, i així ho ha fet finalment.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

13 − 3 =

caixaontinyent
paterna
ruta massamagrell