25n
25N
25N

Fiscalia demana 4 anys de presó per a aficionats de futbol que van insultar a jugadors per la seua raça

Fiscalia demana 4 anys de presó per a aficionats de futbol que van insultar a jugadors per la seua raça
01/03/2020 -

La Fiscalia Provincial de València sol·licita tres anys i nou mesos de presó per a un jugador de futbol i quatre aficionats que van insultar i van amenaçar a l’equip contrari per la seua raça: “Mico, sudaca, et matarem, d’ací no ixes viu…”

Així es consta en l’escrit, signat per la secció de delictes d’Odi de la Fiscalia de València que està dirigida per Susana Gisbert, en el qual s’acusa aquestes cinc persones d’un delicte comés en ocasió de l’exercici dels drets fonamentals i de les llibertats públiques garantides per la Constitució, segons ha pogut saber Europa Press.

Al costat de la pena de presó, el ministeri públic reclama el pagament d’una multa de 3.300 euros, inhabilitació especial per a exercici de l’esport professional durant nou anys i prohibició d’acudir al lloc del delicte, és a dir, el camp de futbol, durant cinc anys.

Els fets se cenyeixen a una trobada de futbol, en la categoria de juvenil, que va tindre lloc el 10 de desembre de 2017 en el Poliesportiu Municipal de la localitat valenciana de Museros entre l’At. Museros i La Creu CF Pobla de Farnals.

Durant la trobada, un dels acusats participava com a jugador en La Creu CF i la resta –dues d’ells coneguts com ‘Los Gemelos’–, van acudir com a espectadors a la trobada i es van situar amb un grup d’amics després de la porteria de l’equip visitant.

En l’equip amfitrió, el Museros, jugaven diversos joves d’altres nacionalitats i races, en concret raça negra, hispanoamericana i àrab. Igualment, es donava la circumstància que ja en trobades esportives anteriors hi havia hagut problemes amb els aficionats de La Creu per proferir insults racistes.

Una vegada iniciat el partit, i sobretot després del gol que va marcar un jugador de l’At. Museros, els acusats van començar, “emparant-se en l’anonima i amb una intenció d’absolut menyspreu cap a la raça i la mínima dignitat de tot ésser humà, creant un clima de violència cap als jugadors de races no blanca”, a proferir “de manera constant, enfellonida i agressiva insults i amenaces”.

Alguns d’aquests insults van ser “negre de merda, moro, putes americans, vés al teu país, mico, sudaca, UH UH UH (imitació onomatopeica del so del simi), et matarem, em cague en els teus morts, d’ací no ixes viu, quan isquem et matarem”, segons recull el mateix relat fiscal.

Els acusats acompanyaven els insults amb gestos d’imitació del simi i esputs dirigits cap als ofesos. Igualment, atés que un jugador de l’At. Museros es trobava totalment espantat i es va posar a resar, “van procedir a burlar-se d’ell, imitant-li de manera burlesca, amb absolutament clares notes de mofa i ridiculització cap a la religió musulmana que professava”.

Aquesta situació va crear un clima “de tal agressivitat, odi, violència i tensió” que, tement-se i preveient que en un moment o un altre els agressors anaven a passar a l’acció física, l’àrbitre es va veure en l’obligació de suspendre la trobada per a intentar, així, mantenir la seguretat de l’esdeveniment, “atés que la situació era totalment incontrolable”.

Seguidament va fer acte de presència la força pública, que es va fer càrrec de la situació. Els acusats, que no tenien cap mena de relació personal amb les persones a les quals anaven dirigides aquestes accions, “van realitzar les accions motivats per l’odi, fòbia i ressentiment cap a les persones de races diferents de la blanca”, manté Fiscalia. Això va provocar en els jugadors que van ser diana de tals acciones sentiments de por i profunda humiliació.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre − dos =

bombers
CCCC
bombers