25n
25N
25N

Fiscalia manté el control en residències davant el repunt de casos

Fiscalia manté el control en residències davant el repunt de casos
13/09/2020 -

La Fiscalia manté el control i la supervisió de les residències de la Comunitat Valenciana davant el repunt de casos per Covid-19 i, de moment, té obertes tres investigacions, dues d’elles en centres de la província d’Alacant i una més en la de València.

Des de Fiscalia General de l’Estat (FGE), al contrari del que ocorria abans de l’estiu, ja no es demana a les fiscalies de les comunitats autònomes les dades recaptades en residències. No obstant això, segons ha explicat en declaracions a Europa Press la coordinadora de la secció Civil de València, Ana Lanuza, des del seu departament continuaran treballant amb els centres per a protegir i ajudar a aquest col·lectiu tan vulnerable.

I hi ha una variació. Mentre que abans s’obrien diligències d’investigació civil –no penal– quan el centre superava els 10 morts, en l’actualitat s’ha decidit modificar aquest criteri per a adaptar-se a la nova realitat.

Ana Lanuza ha explicat que ara existeix un elevat nombre de contagis en residències però la mortalitat ha disminuït enfront de les dades de mesos anteriors, amb el que des de Fiscalia s’obriran diligències sobre la base d’altres circumstàncies com la ràtio d’afectats.

La fiscal ha comentat que des del seu departament se segueix en contacte telefònic amb els responsables de les residències de l’autonomia per a recaptar les dades corresponents i iniciar les actuacions que s’estimen oportú. Així mateix, des de la Conselleria de Sanitat es col·labora diàriament.

Ana Lanuza ha indicat que hi ha més mitjans per a fer front a aquesta pandèmia i tal vegada per aquest motiu hi ha menys mortalitat. Encara així, ha demanat no abaixar la guàrdia davant aquest col·lectiu.

En aquest context, ha valorat les mesures de prevenció que es van posar en marxa abans d’estiu en les residències com la realització de proves i aïllaments en els casos necessaris.

La fiscal, qui ha recordat que el nombre de defuncions registrades en aquests centres abans del període estival ascendia a 565 des que es va originar la pandèmia, s’ha mostrat cauta i esperançada en què la situació en els centres de majors no empitjore. “Però hem d’estar preparats per a qualsevol situació. No sabem com va evolucionar el virus a l’hivern”, ha postil·lat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + deu =