25n
25N
25N

Fiscalia preveu arxivar aquesta setmana set investigacions en residències: "Es va veient la llum"

Fiscalia preveu arxivar aquesta setmana set investigacions en residències: "Es va veient la llum"
30/06/2020 -

La Fiscalia de València manté obertes aquesta setmana 16 diligències preprocesals civils –no penals– en residències de la Comunitat Valenciana davant la Covid-19 però preveu arxivar almenys set davant l’absència de morts i la baixada de contagis.

Així s’ha pronunciat en declaracions a Europa Press la coordinadora de la secció Civil de València, Ana Lanuza, qui ha afirmat: “Aquesta setmana anem bé, estem molt satisfets perquè es va veient la llum”.

Ana Lanuza s’ha mostrat positiva després d’observar que les xifres de contagis i morts en centres de majors es va reduint, i ha recordat, com a exemple, que en una residència de la província de València van arribar a haver-hi 81 contagiats que ara estan negativitzades, és a dir, que han superat la malaltia.

El “bon camí” també s’ha traslladat en el cessament d’intervencions medicalitzades per part de la Conselleria de Sanitat en diferents centres, molts d’ells de Castelló, ha puntualitzat la fiscal.

Així mateix, Ana Lanuza s’ha congratulat que es vagen a posar en marxa grups de treball des de les vicepresidències amb les diferents comunitats autònomes per a veure què ha funcionat bé i què cal evitar davant possibles rebrots per Covid-19. “Així es poden compartir mesures efectives i posar-les en pràctica”, ha dit.

La fiscal també ha recordat que en l’actualitat ja s’han reincorporat a les residències molts treballadors que van donar positiu en coronavirus, i ha ressaltat que es fomenta la prevenció en aquests centres per a evitar nous contagis. “Encara es nota molt la por”, ha asseverat.

Segons les últimes dades aportades per la Conselleria de Sanitat, a data d’aquest dilluns hi ha algun cas positiu en huit centres de la Comunitat Valenciana. Les residències de Castelló ja no tenen pacients de coronavirus i a Alacant només queda una, mentre que les set restants pertanyen a València.

En aquests moments, es troben sota vigilància activa de control sanitari quatre residències en la Comunitat Valenciana: una a la província d’Alacant i tres a la província de València.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

vint + 13 =

lleida 2020
activem alfafar