25n
25N
25N

Fiscalia Anticorrupció sol·licita reobrir la causa del papa per a esclarir el destí de 3 milions d'euros

El fiscal demana a l’Audiència que s’impute a Eusebio Monzó i que es revoque l’arxiu

Foto: Millars

Fiscalia Anticorrupció sol·licita reobrir la causa del papa per a esclarir el destí de 3 milions d'euros
15/02/2021 -

La Fiscalia Anticorrupció ha sol·licitat a l’Audiència de València reobrir la causa de la visita del papa, que va ser arxivada pel Jutjat d’Instrucció núm. 5. A més, demana que ordene l’obertura de judici oral amb la finalitat d’aclarir el destí, d’almenys, 3 milions d’euros pels deutes que va haver d’assumir la Generalitat després de la visita del pontífex Benedicto XVI el juliol de 2006.

Levante-EMV ha tingut accés a l’escrit dirigit a la secció quarta de l’Audiència. En aquest, el Fiscal Anticorrupció ha demanat que es revoque l’arxivament de la causa en la qual estan investigats, entre altres, l’expresident de la Generalitat, Francisco Camps, i el bisbe Esteban Escudero. Considera que, després de la investigació realitzada, es desprenen “fets que presenten clars indicis de criminalitat”, per la qual cosa no s’ha d’“impedir o coartar la possibilitat de sotmetre a enjudiciament plenari davant el tribunal competent”.

A més, Anticorrupció insisteix a tornar a investigar a Eusebio Monzó (qui era secretari autonòmic de Justícia) i que es revoque l’arxivament de la causa pel fet que considera que existeixen en el presumpte delicte de malversació “indicis racionals bastants per a la seua imputació com a cooperador necessari”.

Quant als diners presumptament desviats, Anticorrupció recorda que la Generalitat va haver d’assumir 884.753,85 euros a condicionar el llit del Túria per a albergar la missa pontifícia, entre altres treballs, a través de Vaersa. A pesar que Vaersa sí que va arribar a facturar a la Fundació V Trobada mundial de les famílies (Fvemf), hi ha obres per valor de 519.011,65 euros de les quals consta que “la Fundació no va pagar ni un euro”. Segons l’escrit, també consten altres 180.000 euros facturats per Teconsa (empresa pantalla de la Gürtel) a la Fvemf “de manera indeguda per a pagar uns suposats treballs de llum i so que evidentment Teconsa no va realitzar”.

Finalment, el fiscal també creu que hauria d’aclarir-se on van anar a parar els dos milions d’euros assumits per la Generalitat en 2010 per a saldar deutes de la Fundació dels quals no s’aclareix “el que es paga, per què es paga i en virtut de quins criteris d’ordre, prelació i imports es van pagar”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 + 2 =