25n
Orgull
Orgull

Fiscalia obri diligències sobre la selecció de la Prefectura de RH de Divalterra denunciada pel PP

Fiscalia obri diligències sobre la selecció de la Prefectura de RH de Divalterra denunciada pel PP
17/05/2021 -

Fiscalia ha incoat diligències per a investigar presumptes irregularitats en el procés de selecció de la prefectura de Recursos Humans de Divalterra, l’empresa pública de la Diputació de València, després de la denúncia que va presentar el grup ‘popular’ en la corporació provincial, segons ha informat aquesta formació en un comunicat.

Els fets que el PP va posar en coneixement del ministeri públic “descriuen una actuació abans, durant i després del procés de selecció, que podria ser constitutiva de delictes de tràfic d’influències i prevaricació”.

Segons sosté el PP, en el transcurs d’eixe procés “es van detectar situacions en les quals els tècnics han denunciat pressions per part d’algun responsable polític, principalment per part del president del Consell d’Administració de l’empresa pública, Ramiro Rivera”.

“Des del mateix moment en el qual es va determinar la persona guanyadora del procés de selecció es va posar en marxa una operativa per a intentar revocar-lo. Les al·legacions del candidat que va quedar en segon lloc es van prendre com a base per a paralitzar la contractació, qüestió que el president del Consell d’Administració va ordenar per escrit, emparat en els informes del cap dels Serveis Jurídics de Divalterra, José Luis Vera”, assenyala el PP, que recorda que aquest últim acaba de ser detingut en la segona fase del cas Assut i que segueix sense ser destituït del seu càrrec.

En aquesta línia, assenyala que, “en cap moment”, es va atendre ni va valorar la contestació que el tribunal de selecció va emetre al candidat que va quedar en segon lloc desestimant les seues al·legacions. Els membres del tribunal s’han reafirmat en què el procés de selecció va ser transparent i amb totes les garanties legals pel que si el candidat que va al·legar tenia dubtes havia d’acudir a l’òrgan jurisdiccional corresponent.

En aquesta línia, el PP assenyala que els intents “repetits” de tirar avant en el Consell d’Administració els informes del cap dels serveis jurídics “posant en dubte el que cap dels candidats va impugnar en el seu moment, com la composició del tribunal i la confecció de les bases, no van tindre èxit”, unes actuacions que “només van revelar l’especial interés a revertir el resultat final del procés de selecció que havien determinat els tècnics”.

Finalment van derivar en una fractura dins del Consell d’Administració i en una situació “d’incertesa” entre els responsables de l’empresa pública.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

20 − 3 =