Jorge Rodríguez i Pepe Serna signen formalment el conveni del Clúster Tèxtil Sanitari d’Ontinyent

L’Alcalde d’Ontinyent destaca que “el moment de convertir la crisi del Covid-19 en oportunitat per a les empreses és ara”

Guardar

Conveni_ClústerTextil1
Conveni_ClústerTextil1

L’alcalde d’Ontinyent, Jorge Rodríguez, i el President de l’Associació d’Empresaris del Sector Tèxtil Valencià (ATEVAL) Pepe Serna, signaven hui formalment el document per a la creació del Clúster Tèxtil Sanitari d’Ontinyent. Un acord que es fa oficial en contar el Clúster amb la llum verda de la Generalitat Valenciana, i amb el qual l’Ajuntament es compromet a aportar 300.000 euros en dos anys per recolzar a les empreses locals que han reorientat la seua activitat cap a la producció de tèxtils sanitaris o maquinària per a aquestes indústries.

Jorge Rodríguez destacava que la situació actual "és molt complexa, i des de l’Ajuntament no podiem quedar-nos de braços creuats davant la possibilitat d’emprendre este camí, al qual volem posar a disposició d’ATEVAL les ferramentes per fomentar la creació d’ocupació, que es sempre el nostre objectiu últim", manifestava. El primer edil incidia en la importància "d’actuar ara,perquè és el moment al qual convertir la crisi del Covid-19 en una oportunitat per a les nostres empreses, al temps que ajudem a resoldre problemes de caràcter sanitari".

El President d’ATEVAL coincidia amb esta afirmació i destacava el conveni com a exemple per a altres administracions, en ser "una de les poques experiències a nivell municipal d’una política activa per la promoció econòmica i amb una implicació absoluta per part de l’Ajuntament. Hi ha que tornar al teixit productiu valencià la seua rellevància, i en eixa aposta l’ajuda de qualsevol administració és important", manifestava. Serna apuntava que davant la crisi del Covid-19, "necessitem capacitat de reacció com la que ha demostrat l’Ajuntament d’Ontinyent, perquè el moment d’actuar és ara". El president d’ATEVAL explicava que hi ha nivells d’aposta als quals no pot arribar l’Ajuntament i han de fer-ho altres administracions, "però el moment és ara, perquè si no entrem al mercat al moment actual, després serà molt complicat posicionar-se", assenyalava.

L’acord es concreta en la materialització de quatre grans línies de treball que es presentaran en una jornada oberta a les empreses del sector el proper dia 15 de juliol. Estes quatre grans línies d’acció, a executar entre 2020 i 2021, inclouen la creació d’una oficina tècnica que done suport a les empreses d’Ontinyent que tinguen voluntat de reconvertir la seua producció o part d’ella a la fabricació de material sanitari o d’EPIs; l’organització d’un viatge a la Fira Mèdica de novembre en Dusseldorf, la fira líder mundial de tecnologia mèdica, per a poder organitzar en 2021 la participació com a expositors d’empreses d’Ontinyent; el suport de consultoria per a la implantació de la norma de qualitat ISO 13485 i el marcatge CE; i finalment la realització de jornades de caràcter tècnic, comercial i en temes concrets que afecten aquests sectors.

Dins de les accions incloses per a l’impuls al Clúster, estan també les bases d’una convocatòria d’ajudes municipals per a empreses que hagen tingut despeses en anàlisis en instituts tecnològics; despeses per al desenvolupament de nous productes destinats al mercat sanitari o de protecció personal; o costos de tramitació davant l’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris per a l’obtenció de llicències. Les ajudes seran de fins al 100% i per un màxim de fins a 1.000 euros, disposant-se una partida de 20.000 euros a tal efecte enguany i altres 20.000 per a una nova conovocatòria en 2021.

Destacats