25n
25N
25N

Fira Valencia inicia la seua digitalització a través de Insomnia

Fira Valencia inicia la seua digitalització a través de Insomnia
14/02/2017 -

Feria Valencia compleix 100 anys. Un segle en la intermediació d’oferta i demanda en un recinte en el qual ha vist com s’ha transformat l’economia durant diversos cicles econòmics. Ara, davant l’arribada de la digitalització de les empreses, és la pròpia entitat firal la que aspira a posar-se al capdavant dels canvis convertint-se en la primera del seu sector que convoca un repte per a la seua digitalització. Fins al moment altres fires internacionals han realitzat avanços digitals en senyalística (Melbourne, Portland), estalvi d’energia (Dubai, Swiss Tech) o apps (Amsterdam, Dubai, Ifema, Las Vegas, Xangai).

Des d’este dilluns, Fira València llança a través de Innsomnia un repte tecnològic a startups per a digitalitzar la seua gestió. La convocatòria, que romandrà oberta fins al 24 de març, cerca projectes de startups o spin off que ajuden a la transformació del negoci firal en diverses àrees com la gestió de dades (big data), la creació de nous negocis, nous serveis a proveïdors, networking, geolocalització, valoració de l’impacte del negoci firal en l’entorn, noves fórmules de presentació d’esdeveniments, fires digitals, mètodes per a desestacionalitzar l’oferta firal o altres ofertes disruptives que puguen contribuir a donar el salt digital.

Aquestes necessitats han sigut enquadrades per Innsomnia en 15 verticals: Internet de les Coses i de la Indústria (sensorització i dades), Big Data, Biometria (seguretat i control), Realitat Virtual (figuració i simulació expositors i fires) i Realitat Augmentada (incorporació d’imatges per a recolzar vendes), Videojocs (gamificació aplicada a l’estimulació del negoci), Anàlisi Predictiva, Geolocalització, Apps, Gestió de l’Energia, Networking inside i/o permanent, Fires Virtuals, Retail, Logística i Altres Solucions Disruptives (oberts a altres propostes innovadores).

Les startups que desitgen aplicar podran fer-ho a través de la web innsomnia.es fins al 24 de març. Després d’un procés de selecció, les startups triades s’incorporaran al programa el 10 d’abril. Durant un període de quatre mesos rebran en la seu de Innsomnia, en la Base 2 de la Marina de València, un procés de formació i tutorització amb l’objectiu que acaben convertint-se en proveïdors de Fira València per al seu procés de digitalització.

La formació serà mixta, impartida per mentors de Innsomnia i tutors de Fira València. Els projectes triats rebran formació en digitalització d’empreses, anàlisi dels processos aplicats per altres recintes firals, validació del pla de negoci i alternatives de finançament. Els tutors de Fira València orientaran a cada projecte per a la seua aplicació al negoci firal. Transcorreguts dos mesos es realitzarà el partners day, on Fira i cada startup decidiran si el projecte acaba convertint-se en un contracte de proveïdor digital. L’objectiu final és contractar el servei o producte per a aplicar-ho en Fira València, proposar una comercialització conjunta entre els seus clients o una comercialització individual o conjunta en altres fires.

Les startups seleccionades podran allotjar fins a quatre persones durant quatre mesos en la seu de Innsomnia, on compartiran espai amb altres startups internacionals i tindran servei de menjador, secretaria, connexió 5G, sales de reunions i presentacions, zones de taller i accés a les plataformes Inndux500 i tufinaciazion.com, entre altres serveis.

Les startups, Fira València i Innsomnia signaran un contracte de confidencialitat entre les parts i un altre d’exclusivitat del projecte presentat mentre dure el procés d’acceleració.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × tres =