25n
25N
25N

El Món Local es reuneix a València per a reivindicar un finançament just

El Món Local es reuneix a València per a reivindicar un finançament just
16/02/2017 -

Durant dos dies, hui i demà, representants d’ajuntaments de les grans ciutats de tot l’Estat espanyol es reuneixen a València amb motiu de les primeres Jornades Municipalistes, on s’abordarà la necessitat que s’escometen els canvis legislatius necessaris que garantisquen als governs locals els recursos que els permeten prestar a la ciutadania servicis de qualitat. Aquest fòrum de debat i reivindicació, que serà inaugurat al Palau de Congressos per l’alcalde Joan Ribó i el conseller d’Hisenda, Vicent Soler, conclourà amb la Declaració de València per un Finançament Local Just.

El nom de València, com a ciutat convocant d’aquestes primeres Jornades Municipalistes per un Finançament Local Just, quedarà lligat a la reivindicació conjunta dels responsables municipals de diferents partits polítics perquè el govern de l’Estat reforme la llei que regula les hisendes locals i garantisca als municipis els recursos que des de fa temps reclamen sense que s’haja atés fins ara la petició.

La sessió inaugural, amb la benvinguda a la ciutat de la regidora i presidenta del Palau de Congressos, Sandra Gómez, i les intervencions de Joan Ribó i Vicent Soler, començarà hui a les 16.45 hores i deixarà pas a la conferència inaugural “Autonomia financera local en un nou context constitucional”, impartida pel catedràtic de Dret Administratiu de la Universitat Autònoma de Madrid Francisco Velasco Caballero.

A les 18.30 hi ha previst que s’inicie la primera de les taules redones programades, en la qual es debatrà sobre el finançament local i les propostes de reforma amb la participació de Manuela Carmena, alcaldessa de Madrid; Xulio Ferreiro Baamonde, alcalde de la Corunya; Amparo Marco Gual, alcaldessa de Castelló de la Plana; Dolors Sabater Puig, alcaldessa de Badalona, i Gerardo Pisarello, primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona. El debat serà moderat pel regidor d’Hisenda de l’Ajuntament de València, Ramón Vilar.

Valencia

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 × tres =

museo prehistoria