25n
25N
25N

Finançament i desbloqueig de lleis, principals esperances a la Comunitat

En el Botànic creuen que Pedro Sánchez ha de reprendre la reforma del sistema de finançament i retirar els recursos contra les lleis valencianes bloquejades

Finançament i desbloqueig de lleis, principals esperances a la Comunitat
01/06/2018 -

Pedro Sánchez, president del Govern d’Espanya. I a partir d’ací, el que vinga. A la Comunitat Valenciana el canvi d’Executiu ha aterrat amb no poca ventolera. Els principals líders valencians no han tardat a reaccionar davant el que ha ocorregut aquest mateix matí en el Congrés dels Diputats.

El primer de tots ha sigut Antonio Estañ, el líder de Podemos a la Comunitat, qui ha ressaltat que l’ocorregut és “normalitat democràtica” i que ara s’obri “una oportunitat de construir un nou horitzó on esperem que tots els partits estiguen a l’altura”. “Molt favorable” és el qualificatiu que ha emprat Estañ respecte a la repercussió que pot tenir el canvi en territori valencià. “Necessitàvem, a part del treball que es fera ací, l’existència d’un govern no enemic” de la Comunitat, ha dit. Qüestions com l’infrafinançament, una “major sensibilitat a la plurinacionalitat” i el desbloqueig d’algunes lleis valencianes, són punts clau que Podemos espera revertir a partir d’ara, encara que admeten que la situació del Govern és “complicada”.

Fran Ferri ha sigut el següent a comparèixer després de la votació. El síndic de Compromís ha manfiestado que en el grup estan “molt contents” per la “molt bona notícia per als valencians i per als espanyols”. Desallotjar a “un govern polític” la “inacció del qual i generació de conflictes” és el principal assoliment, segons Ferri, qui ha recalcat que seguiran reivindicant “aqueixa agenda valenciana de demanar la renovació del sistema de finançament, el gran problema dels valencians, i d’exigir al nou Govern que retiren tots els recursos que s’han interposat contra les lleis que anaven en pro de millorar la vida dels valencians”.

El síndic del PSPV en les Corts Valencianes, Manolo Mata, per la seua banda, ha felicitat a Pedro Sánchez després de ser triat pel Congrés com a nou president del Govern d’Espanya al mateix temps que s’ha referit al Consell del Botànic com un bon exemple a seguir. “Pedro Sánchez té a Portugal, però també a la Comunitat Valenciana un bon model en el qual fixar-se”, ha indicat Mata, ja que compta amb el mateix percentatge de suports en el parlament per a traure avant les seues polítiques.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

17 − quatre =

CCCC
torrent