25n
25N
25N

Finalitzen les obres de la futura Línia 10 que afectaven el carrer Alacant

Finalitzen les obres de la futura Línia 10 que afectaven el carrer Alacant
14/08/2020 -

La Generalitat ha finalitzat les obres que s’han dut a terme al llarg de les últimes setmanes al carrer Alacant de la ciutat de València i que formen part de les actuacions de la futura Línia 10 de Metrovalencia, que unirà el centre de la ciutat i el barri de Natzaret.

Una vegada instal·lades les noves reixetes de ventilació, corresponents al tram de l’estació subterrània situada al carrer Alacant, i condicionat el traçat urbà afectat, la zona s’obrirà al trànsit al llarg del dia de hui amb normalitat. Els treballs de similars característiques continuen en l’avinguda Amado Granell.

Les obres realitzades al carrer Alacant formen part del projecte constructiu de la superestructura de via, arquitectura i equipament del tram subterrani i les estacions d’Alacant, Russafa i Amado Granell. El pressupost conjunt d’aquestes actuacions que executa Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) a través de COPCISA, S.A- VIALOBRA, S.L. ascendeix a 25.045.618,55 euros, IVA inclòs.

Les intervencions previstes comprenen la instal·lació de la totalitat de la doble via i aparells; drenatges i canalitzacions laterals per a instal·lacions; i els treballs d’arquitectura de les tres estacions que inclouen acabats, paviments, revestiments verticals, mobiliari, etcètera.

El projecte de construcció del conjunt d’aquesta línia està cofinançat per la Unió Europea, a través del programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) de la Comunitat Valenciana 2014-2020, que aporta el 50%.

La Línia 10, una vegada completada, permetrà unir el centre de València amb la zona de la Ciutat de la Ciutat de les Arts i les Ciències i el barri de Natzaret, ampliant de manera molt considerable l’oferta de transport de la xarxa de Metrovalencia. Combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de 5,3 quilòmetres i 8 estacions i parades (3 subterrànies i 5 en superfície).

Les primeres obres d’aquesta infraestructura van començar l’any 2006 i es van paralitzar en 2011 per falta de pressupost, després d’invertir al voltant de 200 milions d’euros. El 12 de juny de 2017 el President Ximo Puig va anunciar que la Generalitat reprendria, després d’anys d’abandó, les obres amb el finançament de la Unió Europea.

Actuacions previstes en Línia 10

Com a part d’aquest mateix projecte, el mes de juliol passat FGV va adjudicar la instal·lació dels sistemes de senyalització, comunicació i seguretat, amb pressupost de 5,4 milions d’euros, IVA inclòs.

Amb anterioritat, el mes de juny passat es va adjudicar l’electrificació, instal·lació de subestacions i escomeses de tot el traçat entre l’estació d’Alacant i Natzaret, per un import de 6,4 milions d’euros IVA inclòs.

En aquests moments està pendent d’adjudicació l’adequació del tram en superfície, que comprén la urbanització i equipament de les parades i de l’enllumenat del tram ja executat, així com de la construcció dels tallers o depòsits provisionals en Natzaret. Aquesta última licitació ascendeix a 8 milions d’euros, IVA inclòs.

Com a treballs ja completats, el mes de febrer passat es van completar les obres de construcció de la rampa que connecta els trams subterranis i en superfície a l’altura de l’avinguda Amado Granell i que ha inclòs la construcció de la parada en superfície d’Hermanos Maristas, per un import superior als 3,8 milions d’euros.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 − 8 =