25n
25N
25N

Finalitzen les obres d'ampliació de l'Autovia del Túria després d'una inversió de 35 milions d'euros

Finalitzen les obres d'ampliació de l'Autovia del Túria després d'una inversió de 35 milions d'euros
18/05/2021 -

Sacyr ha acabat les obres d’ampliació de l’Autovia del Túria, que formen part de la segona fase del contracte de concessió de les autovies CV-35 i CV-50 i en les quals la concessionària, liderada per Sacyr Concesiones, ha realitzat una inversió de 35 milions d’euros.

Segons ha assenyalat la mercantil en un comunicat, els treballs han consistit en dues actuacions: la construcció d’un tercer carril en tots dos sentits de 6,5 quilòmetres entre Pobla de Vallbona i Llíria (punts quilomètrics 19,7 al 25) i el desdoblament de la calçada en 15,4 km entre Casinos i Losa del Obispo (punts quilomètrics 36,8 al 52).

Aquests treballs permeten millorar la connectivitat de la ciutat de València i la seua àrea metropolitana amb les comarques de Rincón d’Ademuz i Els Serrans amb una via de gran capacitat, que redueix el temps de trajecte i millora la seguretat.

En aquest projecte s’han executat obres de prolongació de diversos passos inferiors i obres de drenatge per a adaptar-los a la nova plataforma. L’ampliació de la CV-35 s’uneix a les inversions i millores que la concessionària realitza al llarg de la vida del projecte per a augmentar la sostenibilitat mediambiental i seguretat de la infraestructura, ha apuntat.

Entre altres actuacions, s’ha renovat la il·luminació (utilitzant tecnologia LED) així com la senyalització, i s’han realitzat millores en la permeabilitat de l’autovia i en les proteccions antisoroll. Sacyr inclou les millors solucions tècniques disponibles, entre elles, l’aplicació de capes d’aglomerat asfàltic noves amb aprofitament de pols de pneumàtic reciclat i reducció de soroll de rodadura, a més d’una maquinària utilitzada en la seua fabricació i estés d’última tecnologia, més productiva i menys contaminant.

L’objectiu és oferir infraestructures segures i eficients als usuaris de la forma “més sostenible mediambientalment”. A més, el bon estat de les infraestructures redunda en un menor consum de combustible, major estalvi de temps de desplaçament i major seguretat viària.

Aquesta autovia de peatge en ombra té el seu principal eix en els 49,4 km que connecten València amb el municipi de Losa del Obispo (CV-35). Està en explotació des d’agost de 2008. Autovia del Túria, Concessionària de la Generalitat Valenciana, S. a., està participada en un 56,4% per Sacyr Concesiones i un 43,6% pel fons d’inversió 3i Managed Infrastructure Acquisitions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

5 × 5 =