25n
25N
25N

Les obres de condicionament dels solars 3, 6 i 9 del PAI Parc Central finalitzen

Els PGE per a 2021 destinen una partida de més de 50 milions d’euros per a iniciar els treballs de soterrament de les vies

Les obres de condicionament dels solars 3, 6 i 9 del PAI Parc Central finalitzen
02/11/2020 -

La vicealcaldessa de València i responsable d’Urbanisme, Sandra Gómez, ha anunciat la finalització de les obres de condicionament dels solars 3, 6 i 9 del PAI Parc Central, situats al carrer Bailèn, enfront de l’estació de Joaquín Sorolla, al carrer Maestro Sosa – Sant Vicent i a l’Avinguda Peris i Valero – Juan Ramón Jiménez.

Els treballs han permés “dotar a les parcel·les d’infraestructures i escomeses de sanejament, telefonia, electricitat, aigua, enllumenat, semaforització i reg. Uns treballs que doten a aquestes parcel·les de la condició de solars, permetent, així, que puguen acollir els edificis residencials previstos en aquests tres espais”, ha explicat Gómez. D’aquesta manera, aquestes tres parcel·les, que eixiran a subhasta, tindran la capacitat d’albergar entre 600 i 700 habitatges en el seu conjunt.

Entre les actuacions que s’han dut a terme destaca la modificació del vial entre l’estació de Joaquín Sorolla i la parcel·la P3. Per això, s’ha demolit part de la calçada i de la mitjana, s’han adaptat voreres, zones d’aparcament i s’ha incorporat carril bici. Així mateix, s’ha reubicat el mobiliari urbà i s’han plantat arbres tant en aquesta parcel·la, com en la del carrer Maestro Sosa.

Actuació P9

Quant a canalitzacions elèctriques, l’energia elèctrica s’ha conduït des de l’estació que es troba en el subsol del pàrquing de Joaquín Sorolla fins als futurs solars, previ al pas per un Centre de Repartiment.

Finalment, a la P9, situada al carrer Juan Ramón Jiménez, s’ha generat una zona enjardinada de 183 metres quadrats i s’ha generat una zona per als vianants. “Es tractava de parcel·les que mostraven les cicatrius d’aquest gran projecte del Parc Central que estava inacabat. Per això, des de l’Ajuntament de València i la Societat Parc Central estem treballant perquè el túnel passant i el canal d’accés siga una realitat i, per fi, puguem veure cosits tots els barris del sud de la ciutat, deixant arrere aquesta cicatriu ferroviària i millorant la qualitat urbanística de la zona”, ha assenyalat Gómez.

En aquest sentit, la vicealcaldessa ha anunciat que, dins dels Pressupostos Generals de l’Estat de 2021, s’ha establit una partida de més de 50 milions d’euros per a iniciar les obres del soterrament de vies fins al pont de Giorgeta.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

16 + 10 =