25n
25N
25N

Finalitza la reurbanització del carrer Sant Pere del Cabanyal

Finalitza la reurbanització del carrer Sant Pere del Cabanyal
22/12/2019 -

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha anunciat la finalització de les obres de reurbanització del carrer Sant Pere, que s’han executat en el tram entre el carrer Safareig i Les Columbretes, en la denominada “zona zero” del barri del Cabanyal.

Les obres van començar el mes de setembre passat, i s’han desenvolupat en l’àmbit dels carrers Sant Pere, Sol, Safareig i Columbretes. En el cas d’aquesta última, s’ha reurbanitzat l’espai entre el carrer Sant Pere i Luis Despuig. Abans del començament de les obres, les vies tenien un només sentit de circulació, i comptaven amb enllumenat públic i mobiliari urbà, encara que no amb escocells ni arbratge.

En el cas del carrer de Sant Pere, presentava una amplària màxima de 6,80 metres, amb unes voreres d’amplària variable, entre els 2,20 metres i els 0,60 centímetres, i una calçada d’entre 5 i 5,50 metres. L’amplària total de la resta de carrers reurbanitzats oscil·lava entre els 4,3 i els huit 8 metres.

Les obres executades han permés, d’una banda, la renovació de tots els paviments, la canalització de la xarxa d’enllumenat i la recol·locació de tots els servicis públics que s’havien vist afectats. Respectant el sentit de la circulació, el carrer Sant Pere ha vist ampliada la seua vorera esquerra fins als dos metres d’ample, guanyant espai públic per al vianant. I la vorera dreta compta amb un ample variable, en funció del tram, on s’han inclòs escocells per a arbratge de 2×1 metres cada huit metres. Les dues han sigut pavimentades amb llamborda de formigó d’acabat granític.

D’altra banda, també s’ha reasfaltat la calçada, afegint rigoles a banda i banda per a separar-la de les voreres, que ara presenten una amplària de tres metres. A més, s’han recol·locat les tapes de registre on abans hi havia arquetes, i s’han adaptat els embornals existents. El termini d’execució de l’actuació ha sigut de tres mesos, i el pressupost (IVA inclòs) ha ascendit fins als 450.620,50 euros.

La vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez, ha explicat que, des del Govern Municipal “continuem complint el compromís amb el barri del Cabanyal, reurbanitzant una de les zones més degradades pel projecte de prolongació de Blasco Ibáñez”. “Projectes com aquesta reurbanització –ha afegit- doten al barri d’una major qualitat urbana i de vida, incloent-hi arbratge als seus carrers i millorant l’accessibilitat universal, a més de recuperar la dignitat que mereix el barri”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

1 + nou =