Final d'infart per a consolidar-se al capdavant de grup

El València Basket venç en la pista del Hapoel (84-86) en un partit que se li va complicar en els últims quarts

3-BK8X8446
3-BK8X8446

El València Basket es va complicar la vida en els últims instants d'un partit que va tenir dominat encara que finalment va solucionar la papereta en un final d'infart (84-86). Este triomf consolida al conjunt taronja com a primer del grup D de la 7DAYS Eurocup. Bonics duels es van poder veure en la pista del Hapoel entre els jugadors de tots dos equips. Triples, taps, robatoris de baló i excel·lents jugades que van fer la delícia dels aficionats. Diot amb 21 punts i Sant Emeterio amb 12 van ser els més destacats d'un equip al qual li faltava Dubljevic, per lesió, i Rafa Martínez, per la seua recent paternitat, i tant Kravtsov com Oriola arribaven tocats.

La primera meitat del conjunt de Pedro Martínez va ser excel·lent. Bona defensa, ganes de portar la iniciativa i encert en el tir. Tot el necessari per a anar per davant en el marcador doncs aconseguien provocar errors en el seu rival que es convertien en punts a favor. Diot i Sastre eren els primers encarregats de sumar en un quart en el qual tots els jugadors taronja (Diot, Sant Emeterio, Will Thomas, Oriola, Sato, Sikma i Vives) van ser protagonistes per a arribar amb un 11-21 al final del primer quart.

El segon quart també va ser de domini taronja, amb un parcial de 0-10 l'avantatge arribava als 11 punts. Amar'e i Peterson, eren els encarregats de tirar del Hapoel per a baixar la distància a cinc però va aparéixer Kravtsov per a baixar un espectacular alley-oop i Sikma que amb una safata en transició van tornar a augmentar l'avantatge (19-28 min.13). La renda del València Basket va arribar a ser de +18 durant este quart però Stoudemire i l'entrada en pista del nou fitxatge israelià, Dijon Thompson, van sumar els punts necessaris per a manar al descans el marcador amb un 33-44.

El tercer quart va ser el que va posar en perill el triomf taronja doncs a pesar que començava bé amb la bonica cistella de Kravtsov en baixar un alley-oop i la cistella de Sant Emeterio posava el +15 en el marcador la reacció local no es va fer esperar de la mà de Eliyahu i Peterson. Un triple de Dyson i un ganxo de Eliyahu van posar un 42-48. Jerrells va ser l'encarregat de baixar la diferència fins als tres punts. El València Basket perdia el nord i el Hapoel prenia les rendes de la trobada a pesar que el conjunt taronja aconseguia mantenir-se per damunt (48-52 min.16). Però llavors, un triple impossible de Jerrells sobre la botzina de possessió va empatar el partit a 54 i després d'açò va ser ell mateix el que va culminar la remuntada amb una safata. Finalment el quart es va tancar amb un 60-57 i tot per decidir en els últims deu minuts.

L'últim quart va ser d'infart. Un brillant Diot va ser l'encarregat de portar per bon camí a un equip que sense perdre els nervis va saber aguantar l'embranzida del conjunt israelià. Diot va aconseguir igualar el partit perquè Kravtsov i Sant Emeterio tornaven a posar per davant a l'equip taronja (62-64 min.32). A partir d'ací va ser un tir i afluixa entre els dos conjunts pel domini del marcador. L'escorta francés i Sant Emeterio mantenien cinc a dalt a València Basket, però Eliyahu primer i Dyson després baixaven de nou la diferència a tres (74-77) a escassos tres minuts del final. Dyson va posar als seus a un però Sastre sumava un triple per a deixar el marcador a 76-80 amb poc menys de dos minuts.

L'últim minut anava a resoldre el partit i el conjunt taronja entrava amb quatre punts d'avantatge. En eixe moment, Dyson va clavar el triple i Peterson va robar una pilota que no va servir de res doncs després d'una gran defensa de Sant Emeterio sobre Dyson, el Hapoel va fer falta sobre Diot a dotze segons per a acabar amb un a dalt (79-80). Diot va anotar el segon i Thomas va robar la pilota en el servei de banda després del que va rebre una falta anotant els dos tirs lliures corresponents posant el marcador en un 79-83. Va arribar el moment d'intercanvi de faltes entre tots dos equips: Dyson va rebre falta i va anotar, Diot va rebre falta ràpida i va anotar, Dyson va ficar un triple quasi des de la seua casa per a posar el 84-85. Mancant 19 segon una falta ràpida sobre Sastre va portar al fet que anotara el primer i després de la fallada del segon el marcador va quedar en el 84-86 final.