caixa popular

La final del concurs internacional de piano Iturbi arriba a totes les llars per streaming

La final del concurs internacional de piano Iturbi arriba a totes les llars per streaming
12/09/2017 -

“La final del Premi Iturbi, en la qual participa l’Orquestra de València, es transmetrà per primera vegada per streaming, perquè el concurs tinga un caràcter més internacional”, ha afirmat com a gran novetat la presidenta del Palau, Glòria Tello. Aquest matí ha tingut lloc la presentació de la XX edició del Concurs Internacional de Piano Premi Iturbi, organitzat per la Diputació de València i que es desenvolupa al Palau de la Música des de hui fins al 23 de setembre.

L’acte de presentació ha comptat també amb la presència del diputat de Cultura, Xavier Rius, i el president del jurat del premi, Joaquín Soriano. La regidora de Cultura s’ha mostrat molt satisfeta de l’excel·lent col·laboració amb la Diputació de València i perquè aquest concurs se celebre al Palau de la Música.

A més, Glòria Tello ha afirmat que “es tracta d’un prestigiós projecte internacional, que s’uneix a l’excel·lència de la nostra temporada, en la qual celebrem el 75 aniversari de l’Orquestra de València i el 30 aniversari del Palau, i en què gaudirem dels millors pianistes de l’actualitat”. En aquest sentit ha recordat que un exemple de la capacitat de plataforma de nous valors d’aquest certamen és “l’actuació de Josu de Solaun amb l’Orquestra de València el 2018, que va ser guanyador del Premi Iturbi el 2006 i que ara és un pianista de renom”.

L’Ajuntament de València i el Palau de la Música col·laboren en aquest certamen donant l’oportunitat al guanyador de poder tocar en un concert amb l’Orquestra de València i també amb la dotació de 3.000 euros per al cinqué premi. Els guanyadors rebran, a més, premis econòmics que ascendeixen a 52.400 euros, així com la possibilitat de gravar un CD o participar en recitals. La XX edició del Premi Iturbi compta amb la participació de vint-i-un joves pianistes, menors de 31 anys i d’onze nacionalitats diferents.

L’entrada per a assistir a les audicions en la mateixa sala és gratuïta. A més, es podrà seguir la retransmissió en directe a través del senyal en línia que ofereix l’àrea de Cultura per a tots els i les internautes, així com per als portals digitals i televisions que emetran les imatges produïdes per l’organització del certamen a través de <www.iturbi.es>, <www.pianoiturbi.es> i <www.dival.es>.

El jurat triat per l’Àrea de Cultura de la Diputació de València estarà presidit un any més per Joaquín Soriano i actuaran com a vocals Justes Dvarionas, Homer Francesch, Nino Kereselidze, Andrea Lucchesini, John O’Conor, Kiai Nara, Fernando Puchol i Natalia Troull.


Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

quatre − dos =

viva gym canovas
exposicion caps tallats