25n
Orgull
Orgull

L'Ajuntament de Paterna dóna llum verda a Intu Mediterrani i Compromís trenca el pacte de govern

La coalició denuncia la “irresponsabilitat” i “usurpació de competències” de Sagredo: “Mai pensàvem que arribaria a açò”

L'Ajuntament de Paterna dóna llum verda a Intu Mediterrani i Compromís trenca el pacte de govern
30/08/2018 -

L’alcalde de Paterna (València), el socialista Juan Antonio Sagredo, ha signat el decret d’inici de la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) per a la instal·lació del “renovat” Port Mediterrani per part de la promotora Intu Mediterrani. Aquesta decisió ha motivat l’eixida de l’equip de govern de Compromís per Paterna, el seu soci en el consistori des de 2016, en acusar a Sagredo d'”usurpació de competències” a la Regidoria d’Urbanisme en iniciar “la requalificació d’un milió i mig de metres quadrats”.

Amb aquest decret, el projecte d’Intu Mediterrani “passa la primera barrera administrativa municipal” i és elevat a la Generalitat, a les conselleries de Medi ambient i Vertebració del Territori. Preveu més de 850 milions d’euros d’inversió privada i “milers de llocs de treball”, destaca el consistori en un comunicat.

En concret, el procediment suposa que l’Ajuntament ha admés a tràmit la proposta presentada per l’inversor britànic Eurofund Investments per a iniciar el procediment d’avaluació ambiental i territorial estratègica necessari per a instal·lar Intu Mediterrani a Paterna.

La signatura del decret es va produir “una vegada que els tècnics municipals han comprovat que la documentació presentada està completa”. El següent pas és que els departaments autonòmics competents realitzen l’informe d’avaluació ambiental estratègica necessari per al desenvolupament del sector terciari del complex comercial, expliquen des de l’Ajuntament.

“L’ALCALDE HA DINAMITAT LA CONFIANÇA”

El portaveu de Compromís per Paterna, Juanma Ramón, ha denunciat que la signatura es va produir “el 20 d’agost, en les festes de Paterna i sense cap comunicació prèvia ni explicació posterior” i sabent els “advertiments” de la coalició que açò suposaria la seua eixida del Govern local.

“L’alcalde ha dinamitat la confiança”, ha lamentat, ja que, segons ha dit a Europa Press, Sagredo “ha usurpat les competències al tinent d’alcalde d’Urbanisme, Carles Martí (Compromís), per a segellar un decret que suposa “la requalificació d’un milió i mig de metres quadrats en el terreny dels Moles per a iniciar Port Mediterrani”.

Ramón ha explicat que la coalició va tenir coneixement aquest passat dijous de la signatura del decret en veure el registre d’eixida dels documents transmesos a la Conselleria, “iniciant la requalificació i validant el projecte que presenta la promotora”. Ha recordat que precisament Port Mediterrani va ser el motiu pel qual no van entrar en l’Ajuntament fins a 2016, després que la Generalitat ho desestimara.

Davant aquesta situació, ha avançat que els sis regidors de Compromís formalitzaran aquest divendres, 31 d’agost, la renúncia de les seues competències i la seua eixida del Govern municipal. Sobre la postura del primer edil, el portaveu ha recordat que ja “va amenaçar en premsa que si no ho feia Compromís ho faria ell” i ha enlletgit les seues formes i “el que suposa per a un soci de govern llevar-li unes competències sense una comunicació prèvia ni posterior”. “Mai pensàvem que anava a arribar a aquest punt”, ha asseverat.

Ha criticat així la “irresponsabilitat tremenda” de Sagredo per, al seu judici, “trencar un govern que està funcionant ben i amb el qual és evident que la gent està contenta”. “Tirar un pacte per l’excusat per aquest motiu ens sorprén i genera impotència, en aparcar el que estàvem fent”, ha lamentat.

Davant l’eixida de Compromís del Pacte del Batà, l’equip de govern socialista ha lamentat la decisió, que ha conegut “pels mitjans de comunicació”, i ha agraït els mesos de treball. Ha assenyalat que seguiran “governant i treballant pel progrés de Paterna en solitari”, tal com ja van fer durant el primer any i mig de legislatura, i han puntualitzat en aquest temps “el trajecte compartit no ha sigut fàcil”.

Així mateix, els socialistes han anunciat que seguiran amb el seu full de ruta “per a seguir millorant i transformant Paterna, apostant pel foment de l’ocupació, la dinamització econòmica del municipi i la millora d’infraestructures i serveis municipals”, entre altres.

EL PP HO VEU COM “EL PRINCIPI DE LA FI” DEL BOTÀNIC

Per part de l’oposició, el PP de Paterna ha advertit que la ruptura del pacte de govern és “el principi de la fi del Botànic”, ja que considera que “el maridatge PSPV-Compromís solament ha portat caos, pèrdua de drets i qualitat de vida, i una reculada molt perillosa en educació, sanitat i polítiques socials del municipi”.

En un comunicat, la portaveu, María Villajos, ha qüestionat les raons de Compromís de “deixar les cinc regidories que ostentava posant com a excusa les gestions relacionades amb Port Mediterrani”. “Que ningú ens enganye, els seus motius no són de gestió, sinó electorals; ara volen fer la campanya pel seu compte”, ha assegurat.

Amb la seua eixida, la ‘popular’ entén que “el PSPV es queda més sol que mai i el seu alcalde està acorralat; no solament perquè és incapaç de negociar amb la resta de partits, sinó perquè els assumptes poc clars que investiga la justícia segueixen el seu curs”.

Al seu judici, “el cas de Paterna es veia venir des del mateix moment en què Sagredo li va dir a Mónica Oltra –vicepresidenta del Consell i coportaveu de Compromís– que li enviaria en taxi als aturats si Compromís impedia que Port Mediterrani tirara endavant”.

CS: “PACTE DE POSTURES, SOUS I BUTAQUES”

En la mateixa línia, el portaveu de Ciutadans (Cs) de Paterna, Jorge Ibáñez, ha afirmat que “el pacte del PSPV amb els nacionalistes de Compromís sempre va estar abocat al fracàs: des del principi, el pacte del Batán ha sigut un pacte de postures, sous i butaques”.

Ibáñez ha recordat en un comunicat que “en diverses ocasions, l’alcalde va convidar a eixir del govern als membres de Compromís si no estaven d’acord amb les seues polítiques”, al mateix temps que ha subratllat que “la requalificació dels terrenys on es vol albergar Intu Mediterrani és com a mínim precipitada” i ha assegurat que la formació taronja no ha tingut constància.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

onze − deu =