caixa popular

Fi a la lliure apertura dels comerços en festius

Es preveu que el primer diumenge que tanquen els comerços serà el pròxim 25 de febrer

Fi a la lliure apertura dels comerços en festius
15/02/2018 -

El pacte del comerç es va ratificar ahir en les Corts. Els comerços de ciutats com València o Alacant hauran de tancar un terç dels diumenges i festius anuals. Així va eixir endavant amb els vots favorables de Compromís, PSPV i tres dels quatre diputats No Adscrits, ex de Ciudadanos. Podemos i Ciudadanos es van abstindre en aquesta votació, encara que per diferents raons, mentre que el Partit Popular va mostrar el seu rebuig davant l’acord.

D’aquesta forma, es retallen les obertures en festius. Passen de 63 a 38 en les cinc zones de gran afluència turística de València i en la totalitat d’Alacant. Tot açò entre el 15 de juny i el diumenge posterior als Reis Mags.

No obstant això, hi ha alguna que altra excepció. Ni el 19 de març ni el 15 d’agost obriran els comerços en la capital de la Comunitat, mentre que a Alacant també estarà prohibida l’obertura el 24 de juny.

Els municipis que tenen permesa la lliure obertura estacional mantenen els seus 28 dies festius aperturables en Pasqua i estiu, mentre que, d’altra banda, la resta de municipis no declarats turístics podran obrir fins a onze festius depenent de diferents criteris. Entre ells, per exemple, els primers diumenges de rebaixes, o quan hi haja acumulació de festius.

A aquest acord sobre horaris comercials es va arribar en desembre en l’Observatori de Comerç de la Comunitat. El pròxim pas d’aquesta modificació de la Llei de Comerç és que siga publicada en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), després de ser confirmada en el parlament autonòmic.

Des de la Conselleria d’Economia pretenen que es publique amb el temps suficient perquè el pròxim diumenge 25 de febrer siga el primer en el qual s’aplique la mesura. Les grans superfícies, per la seua part, pretenen que es retarde fins a l’1 de març.

Etiquetes


mostra viva 2018

Més notícies

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

19 + tretze =

Tardor
exposicion caps tallats
cultura als barris