25n
25N
25N

Fi de la vaga de Metrovalencia després d'aconseguir un preacord

Fi de la vaga de Metrovalencia després d'aconseguir un preacord
04/02/2019 -

Després de mesos amb la vaga en el servei de Metrovalencia, la consellera d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, ha anunciat aquest dilluns que la direcció de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha aconseguit un preacord amb el comité de vaga dels sindicats majoritaris per a desconvocar la vaga que tenen en marxa fins que culmine el procés de negociació del XIII Conveni Col·lectiu. El preacord, es preveu un increment salarial vinculat a una millora de la productivitat i l’eficiència.

En el text del preacord aconseguit, les parts es comprometen durant un període de cinc anys a vincular un increment del 2% anual de les taules salarials, que es vincularà proporcionalment a l’augment de l’eficiència en el treball, que es mesurarà amb indicadors, tals com l’increment del treball productiu i l’augment de nombre de viatgers, ha indicat la Generalitat en un comunicat.

Segons ha explicat la consellera, “s’ha trobat, juntament amb la Conselleria d’Hisenda, aquesta nova possibilitat en el marc de l’actual legislació estatal (Reial decret llei 24/2018) i dels Pressupostos Generals de l’Estat de 2019 que justifica un augment salarial si va de la mà de major eficiència i productivitat en el treball”.

Per això, aqueixes mesures de millora de les condicions salarials “aniran acompanyades de millores en l’eficiència d’FGV”. En aquest sentit, les dues parts s’han compromés a “negociar la metodologia, els indicadors i els objectius finals que serviran per a avaluar el resultat a través d’una Comissió de Seguiment”. A més, un auditor intern avaluarà en un informe els compliments dels objectius marcats dins del Pla Anual de Millora de l’Eficiència en FGV.

Entre els objectius d’aquest pla que s’han marcat durant la negociació figura per exemple, la realització d’un Pla de Formació de serveis estratègics, la introducció de noves tecnologies que permeten o faciliten la millora de l’eficiència, un nou pla de serveis i la regulació de la mobilitat interna del personal.

També hi haurà mesurades per a la igualtat efectiva de dones i homes tant a nivell salarial com d’oportunitats, la regulació dels serveis en període punta o el canvi dels sistemes d’accés i retribució dels llocs tècnics i de prefectures amb més transparència i equitat.

LA SOLUCIÓ “BENEFICIA A LES DUES PARTS”

Davant aquest preacord, la consellera María José Salvador ha expressat la seua “satisfacció” perquè “s’ha trobat una solució que beneficia a totes dues parts, tant als treballadors com al servei públic de transport, ja que l’acord aconseguit permetrà incrementar i millorar l’eficiència de l’empresa”.

En aquest sentit, Salvador ha assenyalat que “des del primer moment aquesta empresa i els seus treballadors han sigut una prioritat per a la Generalitat”, de fet, ha recordat que l’empresa i els sindicats “van demostrar que podien entendre’s quan van aprovar el XII Conveni Col·lectiu en 2016 que va suposar posar fi a cinc anys sense conveni i normalitzar les relaciones empresa-sindicats després de les tensions provocades per l’aplicació de l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ERE) de 2012”.

Per això, la consellera ha indicat que ara amb aquest preacord “obri la porta per a continuar negociant el XIII Conveni Col·lectiu” i ha assenyalat que espera que “estiguem més prop d’arribar a un acord definitiu pel bé de l’empresa, dels seus treballadors i dels usuaris del transport públic”.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

tres × tres =