caixa popular

Els fotorrojos valencians no tornaran a funcionar

La Mancomunitat de l’Horta Sud ha confirmat que no es renovarà el contracte, que va acabar el 28 de febrer després de quatre anys de funcionament

Imatge d'arxiu

Els fotorrojos valencians no tornaran a funcionar
08/03/2019 -

Els fotorrojos formaran part del passat de diversos municipis valencians. Carlos F. Bielsa, Alcalde de Mislata i president de la Mancomunitat de l’Horta Sud, va confirmar ahir en un desdejuni amb els mitjans de comunicació que el contracte, que va acabar el passat 28 de febrer, no es renovarà.

“No seguirem avant amb el servei de fotorrojos que va instal·lar el PP a la fi de l’anterior legislatura a través de la Mancomunitat de l’Horta Sud”, que afectava els pobles Beniparrell, Catarroja (la que més infraccions ha acumulat), Massanassa, Picanya i Sedaví. Així de tallant es va manifestar, ja que, per al polític socialista, “la Mancomunitat està per a ajudar i idear projectes”.

En aquest sentit, va indicar que aquest qüestionat sistema ha aconseguit 64.539 sancions, una xifra que es tradueix en la recaptació de quasi 5 milions d’euros en quatre anys. Així, Bielsa ha destacat que aquesta institució comarcal ha de centrar-se a ajudar les persones, “no a denunciar-los”, i que si pogueren haver rescindit el contracte abans, l’haguera fet. A més, ha sigut ell, com a president de l’entitat, qui ha decidit no continuar “després d’escoltar totes les demandes i problemes que han patit els consistoris afectats”.

Així mateix, el socialista va voler recordar de quina manera es van implantar aquestes cambres en el que per a ell va ser una “decisió erràtica del PP”: “El 28 de febrer de 2015, a uns mesos de les eleccions, aquests municipis van decidir unir-se amb aquest sistema, en principi per a controlar el trànsit rodat. No obstant això, van tractar de retardar la posada en marxa fins a juny, una vegada que ja s’haurien celebrat els comicis municipals”.

Per això, els següents equips de govern, que no eren del mateix partit, es van trobar amb aquest contracte i van tractar de rescindir-lo, sense èxit. De fet, va passar pels tribunals amb recursos dels conductors, però finalment es va haver d’esperar a acabar la seua finalització. A més, l’actual Alcalde de Catarroja, ha explicat en altres ocasions que va haver-hi sentències contradictòries.

Així, els veïns i veïnes de Beniparrell, Catarroja, Massanassa, Picanya, Sedaví veuran en els pròxims dies com es lleven aquestes cambres que han posat quasi 65.000 multes per botar-se el semàfor en roig.

Més informació


jo amb ribo

0 comentaris

Encara ho tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

nou − 6 =