25n
25N
25N

L'IVC presenta en La Filmoteca 'Women Make Film'

L'IVC presenta en La Filmoteca 'Women Make Film'
02/03/2020 -

La Filmoteca ha programat ‘Women Make Film: una nova ‘road movie’ al llarg de la història del cinema’ (2018) de Mark Cousins, dins de la celebració del 8 de març, Dia Internacional de la Dona. La programació s’inicia el dimarts 3 de març, a les 20.30 hores, amb la projecció dels cinc primers capítols de la sèrie.

‘Women Make Film’

‘Women Make Film’ és el nou projecte del creador de ‘The Story of Film: Una Odisea’ (2011), que torna a plantejar ací un recorregut per la història i l’estètica del cinema. En aquesta ocasió, no obstant això, Cousins ho fa a través de la mirada d’algunes de les millors directores del món.

A partir de més de mil seqüències, filmades per dones dels cinc continents des dels orígens del cinema fins als nostres dies, Cousins analitza diferents aspectes de la creació cinematogràfica i planteja com es fa una pel·lícula, com es roda i es munta, com es dona forma a una història o com el cinema descriu i reflecteix la vida.

De l’enquadrament a la presentació de personatges, passant pels gèneres fílmics o el sentit d’un ‘travelling’, aquest prestigiós director i historiador torna a bussejar en les imatges per a evocar la grandesa del cinema.

Estructurada en quaranta breus capítols narrats per Jane Fonda i Tilda Swinton, entre altres dones del món del cinema, ‘Women Make Film’ és una celebració de l’art cinematogràfic i una denúncia a la història del cinema en la qual l’hegemonia masculina és aclaparadora, ja que la majoria de les pel·lícules han sigut dirigides per homes i quasi tots dels considerats com a “grans mestres del cinema” són homes.

Però al llarg de més de 120 anys d’història també les dones han dirigit pel·lícules importants. Moltes d’aquestes dones han sigut oblidades a causa del biaix misogin i etnocèntric de la historiografia majoritària. Amb aquest treball, Cousins vol contribuir a reparar aquesta absència.

‘Women Make Film’ no tracta sobre la vida de les cineastes. Tampoc és una història cronològica ni una llista de les millors pel·lícules de la història fetes per dones. Ni tan sols pretén ser exhaustiva. De fet, algunes de les directores més conegudes s’han omés per a donar pas a pel·lícules ignorades que són autèntiques revelacions.

8 de març

Tot i que aquest cicle s’emmarca en la commemoració del Dia Internacional de la Dona, l’IVC vol remarcar que justament aquest 8 de març tant la Filmoteca com els teatres Rialto i Principal no tenen programació amb la intenció de facilitar a qui ho desitge l’assistència als actes reivindicatius que organitzen col·lectius i institucions.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

3 × tres =