25n
Orgull
Orgull

La Filmoteca de València projectarà les pel·lícules guanyadores del Premi Rizoma de Cinema la setmana que ve

La Filmoteca de València projectarà les pel·lícules guanyadores del Premi Rizoma de Cinema la setmana que ve
25/06/2021 -

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat, a través de l’Institut Valencià de Cultura, projecta en la Filmoteca de València les pel·lícules guanyadores de les dues últimes edicions del Premi Rizoma de Cinema, un projecte que suposa un suport imprescindible per al cinema independent en un escenari cada vegada més difícil per a aquesta mena de produccions.

Creat en el 2010 com una plataforma d’enlairament per a les noves veus del cinema espanyol, el premi Rizoma ofereix a la pel·lícula guanyadora més de 30 projeccions en tot el territori estatal, a més de contractes amb plataformes de vídeo sota demanda (VOD).

La filmoteca de València projecta el dimarts 29 de juny, a les 18.00 hores, en sessió única, ‘La reina de los lagartos’ (2019) de Burnin’ Percebes. La pel·lícula serà presentada al públic per videoconferència pels seus directors i guionistes.

Burnin’ Percebes és el nom artístic del duo de cineastes Fernando Martínez i Juan González. Van començar rodant curtmetratges i la webserie ‘Ventura Time’, fins al seu debut en el llargmetratge amb ‘Searching for Meritxell’ (2016), amb el qual van irrompre en el panorama de cinema de baix pressupost i de l’humor de to surrealista. També són autors de la comèdia ‘IKEA 2’ (2016), presentada en Festival de Gijón.

Rodada íntegrament en 8 mil·límetres, ‘La reina de los lagartos’ és una singular comèdia romàntica de ciència-ficció i humor absurd. Després d’haver mantingut un romanç estiuenc, una mare soltera (Bruna Cusí) i un extraterrestre (Javier Botet), han d’acomiadar-se perquè l’alienígena espera ser recollit per una nau espacial per a tornar al seu planeta, com en ‘E.T.’, el clàssic de Steven Spielberg. La pel·lícula va guanyar el Premi Rizoma en la setena edició del Rizoma Film Festival en 2019.

‘Vídeo Blues’ (2019), d’Emma Tusell, es projecta en la Filmoteca de València, en sessió única, el dimecres 30 de juny a les 18.00 hores. La pel·lícula serà presentada al públic per la seua directora per videoconferència. Produïda per Estela Films, amb Guió d’Emma Tusell i Laura Sipán, ‘Vídeo Blues’ és un documental experimental de caràcter autobiogràfic que va guanyar el Premi Rizoma en la huitena edició del Rizoma Film Festival (2020).

En la pel·lícula, Tusell recull imatges suggeridores i misterioses gravades amb una càmera domèstica a la fi dels anys 80, quan la cineasta era una xiqueta. Dues veus, una femenina i una altra masculina, discuteixen sobre el seu significat i no semblen posar-se d’acord. Emma Tusell repassa la seua història familiar per a tractar de reconstruir unes vides que encara són un misteri per a ella. En aquesta revisió s’enfrontarà als fantasmes del seu passat i farà a l’espectador còmplice de la seua intimitat.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

sis − un =