25n
25N
25N

La Filmoteca inicia un cicle de cine polonés contemporani

La Filmoteca inicia aquest divendres, 24 de febrer, un cicle de cine polonés contemporani amb la projecció, a les 20.15 hores, d”11 minuts’ (2015), de Jerzy Skolimowski

La Filmoteca inicia un cicle de cine polonés contemporani
23/02/2017 -

La Filmoteca inicia aquest divendres, 24 de febrer, un cicle de cine polonés contemporani amb la projecció, a les 20.15 hores, d”11 minuts’ (2015), de Jerzy Skolimowski.

El cicle serà presentat al públic de la sala Berlanga per l’ambaixadora de Polònia a Espanya, Marzenna Adamczyk, i el director general de l’Institut Valencià de Cultura, Abel Guarinos, acompanyats per la directora de l’Institut Polonés de Cultura, Miroslawa Kubas-Paradowska; el cònsol honorari de Polònia a València, Ramón Sentís Durán, i altres representants diplomàtics i culturals polonesos.

Organitzat per l’Institut Polonés de Cultura a Madrid i AVA Arts Foundation, en col·laboració amb les filmoteques de deu ciutats espanyoles, el cicle pretén ser una mostra significativa del panorama actual del cine polonés, que continua sent una de les cinematografies més suggeridores del continent europeu. En el marc d’aquesta edició s’estrenaran, en projeccions úniques, sis llargmetratges realitzats en els últims dos anys que encara no disposen de distribució a Espanya i que recullen la diversitat de la producció cinematogràfica polonesa: de la ficció al documental, de xicotetes produccions independents i intimistes al cine més espectacular, de directors reconeguts a debutants que comencen amb força.

El cicle s’inaugura amb ’11 minuts’, l’última pel·lícula de Jerzy Skolimowski, que juga amb el temps i en el moviment en un thriller poc convencional protagonitzat per un grup de personatges urbans les històries dels quals s’encreuen. Guardonat recentment amb el Lleó d’Or en la Mostra de Venècia per la seua trajectòria cinematogràfica, el veterà cineasta torna a demostrar que la seua creativitat i les seues ganes d’experimentar romanen intactes.

Un altre dels cineastes ja consagrats presents en el cicle és Piotr Dumala, una de les figures del cine d’animació polonés. De Dumala podrà veure’s ‘Ederly’, una comèdia surrealista d’ambient kafkià en què es confon la realitat amb els sons.

Les noves generacions del cine polonés estan representades per ‘Demon’, del malaguanyat Marcin Wrona, un insòlit film de terror gòtic, premiat en el Festival de Sitges, que interpreta un mite jueu en l’escenari contemporani d’unes bodes poloneses; ‘Camper’, de Lukasz Grzegorzek, premiada en el Festival Raindance de Londres, que és un retrat generacional a través d’un matrimoni jove en crisi i ‘Esas hijas mías’, de Kinga Dębska, que aborden amb humor i ironia les relacions entre dues germanes enfrontades a la tragèdia de la mort.

El cicle inclou també ‘K2. Tocando el cielo’, d’Eliza Kubarska, un documental de cine de muntanya sobre una parella d’alpinistes polonesos que van morir en una escalada i de la investigació posterior que realitzen els seus quatre fills.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

divuit − 2 =