25n
25N
25N

La Filmoteca de València projecta la primera retrospectiva a Espanya del cineasta italià Franco Piavoli

La Filmoteca de València projecta la primera retrospectiva a Espanya del cineasta italià Franco Piavoli
09/12/2019 -

L’Institut Valencià de Cultura (IVC) presenta en La Filmoteca de València un cicle sobre el cineasta italià Franco Piavoli, que s’inaugura el dimarts 10 de desembre, a les 20.00 hores, amb la projecció del curtmetratge ‘L’orto di Flora’ (2009) i el llargmetratge ‘El planeta blau’ (1982). Es tracta de la primera retrospectiva realitzada a Espanya sobre la seua obra cinematogràfica.

‘El planeta blau’ narra un any en la vida del planeta Terra: les quatre estacions se succeeixen, però gràcies al muntatge d’imatge i so, el temps d’aquesta pel·lícula experimental es funde en un sol dia.

En paraules del cineasta rus Andrei Tarkovsky: “Un poema, un viatge, un concert de la naturalesa, l’univers, la vida. Una imatge diferent de la que sempre veiem”.

Conformat per huit pel·lícules, el cicle sobre Franco Piavoli (Pozzolengo, 1933) és la primera retrospectiva realitzada a Espanya sobre la seua obra cinematogràfica i està organitzat en col·laboració amb el Festival Internacional de Cinema de Gijón, destaca l’institut cultural valencià en un comunicat.

La seua filmografia s’estén al llarg de més de sis dècades i es caracteritza per la seua radical independència, amb obres com ‘El planeta blau’ o ‘Veus en el temps’.

Piavoli ha creat un univers propi que ha sigut lloat per cineastes de la talla d’Ermanno OlmiBernardo Bertolucci i Andrei Tarkovski.

L’univers de Piavoli part del pròxim, ja que quasi totes les seues pel·lícules estan rodades en els paisatges de Pozzolengo, la seua localitat natal, però acaba transcendint-lo i erigint-se en metàfora de la vida i de les relacions de l’ésser humà amb la naturalesa i els seus cicles.

En les seues pel·lícules, les estacions se succeeixen, igual que la joventut succeeix a la infància i a la vellesa li segueix la mort, en un esdevenir inexorable que Piavoli aconsegueix atrapar en un cinema d’observació que fuig de les convencions del cinema narratiu i esclata en poesia.

Més informació

0 comentaris

Encara no tenim comentaris!

No hi ha comentaris en este moment, vols escriure un?

Escriu el teu comentari

Escriu el teu comentari

un × cinc =

mercat medieval ontinyent
mercat medieval ontinyent